Ron DeSantis a interzis avortul în Florida

Guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, a semnat un proiect de lege care interzice avortul femeilor la şase săptămâni de la debutul sarcinii.

348 afișări
Imaginea articolului Ron DeSantis a interzis avortul în Florida

Ron DeSantis, Facebook

Oponenţii susţin că şase săptămâni sunt insuficiente ca multe femei să afle că sunt însărcinate.

Legea nu va intra în vigoare până când o instanţă nu se pronunţă asupra unei contestaţii legale în curs a interdicţiei existente de 15 săptămâni.

„Suntem mândri să sprijinim viaţa şi familia în statul Florida”, a spus guvernatorul într-un comunicat.

El a susţinut că legea va apăra demnitatea vieţii umane şi va transforma Florida într-un stat pro-familie”.

Florida a fost anterior un refugiu sigur pentru cei care doresc să avorteze în sud-estul ţării, de când legea Roe v Wade a oferit femeilor din SUA dreptul constituţional la avort, fiind anulată anul trecut .

Limita actuală a statului de 15 săptămâni pentru avort este una dintre cele mai îngăduitoare dintre statele din sud-estul Americii de Nord, multe femei călătorind din alte state în Florida pentru a efectua procedura corespunzătoare. 

Interdicţia de şase săptămâni face excepţii pentru cazurile de viol sau incest, atâta timp cât femeia poate furniza documente, cum ar fi un raport de poliţie sau un ordin de restricţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici