Sanna Marin şi-a dat demisia din funcţia de premier al Finlandei

  • Premierul finlandez, Sanna Marin, a înaintat joi cererea de demisie a guvernului său preşedintelui Sauli Niinisto, după alegerile parlamentare de weekendul trecut.
  • Partidul Social Democrat s-a situat pe locul 3, cu rezultate dezamăgitoare - 19,9%.
  • Sanna Marin, cel mai tânăr premier european, şi-a dat demisia şi din funcţia de preşedinte al partidului
957 afișări
Imaginea articolului Sanna Marin şi-a dat demisia din funcţia de premier al Finlandei

Sanna Marin, Facebook

Preşedintele Niinisto i-a acceptat demisia şi a cerut guvernului să continue să guverneze până când va fi numit un nou cabinet, potrivit unei declaraţii trimise prin e-mail din biroul preşedintelui.

Coaliţia Naţională s-a clasat pe primul loc. 

Potrivit Bloomberg, liderul partidului Coaliţia Naţională, Petteri Orpo, care urmează să o înlocuiască pe Marin în funcţia de prim-ministru, va începe probabil negocierile cu naţionaliştii finlandezi (care s-au clasat pe locul 2) şi cu social-democraţii pentru formarea guvernului pe 14 aprilie, după reunirea parlamentului.

El speră să formeze coaliţia până în vacanţa de vară din 23 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici