Sârbu: O decizie, în mintea mea, am luat

Vicepreşedintele PSD Marian Sârbu a declarat, joi seară, la Antena 3, că va da vineri un răspuns la propunerea de a prelua portofoliul Muncii în Guvernul Boc, după ce va avea o discuţie cu colegii săi, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

25 afișări
Imaginea articolului Sârbu: O decizie, în mintea mea, am luat

Sârbu: O decizie, în mintea mea, am luat (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Am discutat şi cu preşedintele şi cu primul-ministru, domnul Boc a reafirmat şi dânsul această propunere astăzi (joi - n.r.), într-o discuţie pe care am avut-o", a spus Sârbu.

El a menţionat că le-a spus celor cu care a discutat că are nevoie de o discuţie în partid şi a precizat că aceasta va avea loc vineri, cu prilejul CExN.

"Voi dori să discutăm puţin şi despre această propunere şi, în funcţie şi de opiniile colegilor mei, mâine (vineri - n.r.), într-un termen rezonabil, voi da un răspuns, afirmativ sau negativ", a spus Marian Sârbu.

"O decizie, în mintea mea, am luat", a adăugat social-democratul, subliniind că are însă nevoie de această discuţie în partid, pentru că nu vrea ca unii dintre colegii săi să considere că, în cazul în care ar accepeta o astfel de propunere, "adbică de la nişte sentimente faţă de partid, de la un cadru axiologic sau un set de valori ale partidului".

El a reluat ideea că are nevoie nu neapărat de un sprijin politic, pentru că aproape sigur PSD va rămâne în opoziţie.

"Dar vorbesc mai degrabă de o formă de acceptare, de o minimă acceptare, în sensul că o posibilă decizie afirmativă n-ar fi tratată în partid - sunt foarte interesat de această opinie a partidului - ca un gest de abdicare sau, mai rău, trădare", a continuat vicepreşedintele PSD.

Marian Sârbu a mai spus că decizia sa poate fi schimbată în funcţie de reacţia colegilor săi, menţionând că este membru PSD de 15 ani.

"Nu sunt sezonier în viaţa politică şi nici un electron care a ieşit de pe orbită ori de câte ori a trebuit să ia o decizie. Eu m-am consultat întotdeauna cu colegii mei, este un mom extrem de complicat şi din punct de vedere politic, dar şi pentru mine, perosnal", a precizat el.

Întrebat cât la sută din decizie poate fi influenţat de discuţia din partid, Sârbu a răspuns: "Sută la sută, daca argumentele lor pentru a respinge o astfel de propunere vor fi convingătoare faţă de argumentele mele; deci nu este un lucru decis în această seară, este o balanţă care, mâine, în ceea ce mă priveşte, va înclina către o decizie cu o conotaţie pregnant personală sau cu una în care, cel puţin, din partea partidului am un minim de înţelegere".

Premierul desemnat, Emil Boc, i-a propus, joi, vicepreşedintelui PSD Marian Sârbu funcţia de ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, acesta transmiţându-i că îi va da un răspuns vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici