Alegerile din Franţa  Sarkozy trece partea lui Macron: „Angajament clar faţă de Europa”

Fostul preşedinte din 2007 până în 2012 a făcut primele comentarii, după dezastrul partidului său din primul tur, iar potrivit Ipsos Franţa, multe dintre voturile pierdute de dreapta i-au revenit lui Macron.

428 afișări
Imaginea articolului Sarkozy trece partea lui Macron: „Angajament clar faţă de Europa”

Sarkozy trece partea lui Macron: „Angajament clar faţă de Europa”

Nicolas Sarkozy, preşedintele Republicii franceze din 2007 până în 2012,a anunţat că îl va vota pe Emmanuel Macron, la scrutinul din 24 aprilie. „Are experienţa necesară pentru a face faţă unei crize internaţionale grave, mai complexă ca niciodată”, a scris el într-un tweet, în această dimineaţă.

Şi a continuat astfel: „Proiectul său economic plasează sporirea muncii în centrul tuturor priorităţilor sale, angajamentul său european este clar şi lipsit de ambiguitate”.

Sarkozy vine din Les Republicains, tabăra de centru-dreapta care a nominalizat-o pe Valerie Pecresse în primul tur, în timp ce Macron, deşi se afla în fruntea unei mişcări autonome, militează de mult pe frontul socialist, un rival istoric al centru-dreapta.

Les Republicains, la votul de duminica trecută, s-a confruntat cu o dezamăgire istorică, adunând doar 4% din voturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici