Scandal electoral pe tema gunoiului menajer la Arad: Contractul cu firma de salubritate, valabil până în 31 octombrie

Gunoaiele arădenilor, care au devenit motiv de dispută politică în judeţ, nu vor mai rămâne pe stradă, după ce reuniţi, sâmbătă, toţi consilierii municipali au votat prelungirea contractului cu firma de salubritate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

474 afișări
Imaginea articolului Scandal electoral pe tema gunoiului menajer la Arad: Contractul cu firma de salubritate, valabil până în 31 octombrie

Scandal electoral pe tema gunoiului menajer la Arad: Contractul cu firma de salubritate, valabil până în 31 octombrie (Imagine: Luiza Puiu/ Arhiva Mediafax Foto)

În sala de şedinţe a Consiliului Local au participat inclusiv cetăţeni, îngrijoraţi că luni expira contractul de salubritate cu firma care asigura serviciul în ultimii 8 ani.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Constantin Cătană, ca reprezentant al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat riscurile la adresa sănătăţii publice care ar rezulta din întreruperea serviciilor de colectare a deşeurilor menajere.

Consilierii municipali ai PSD, care ieri s-au abţinut, sâmbătă au votat proiectul, acesta trecând cu unimitate.

PSD Arad a explicat, sâmbătă, printr-un comunicat de presă că era important să găsească temeiul legal al prelungirii contractului, iar "în acest sens PSD Arad a venit cu un amendament la hotărârea de consiliu în baza art. 104 din legea 98, lege ce se referă la concesiunile publice şi care a oferit legitimitate demersului".

Municipiul Arad risc să rămână cu gunoiele menajere neadunate, după un scandal între consilierii PSD, PNL şi UDMR pe tema prelungirii contractului care expira luni, cu o firmă de salubritate care operează în judeţ de 8 ani.

"Până când se fac clarificările, extindând un contract în vigoare care expiră pe data de 31 octombrie, am propus prelungirea lui. Deşi în comisii, tot spectrul politic şi toţi consilierii au fost de acord, vineri, în şedinţa de plen ne-am trezit că în afară de consilierii PNL, UDMR şi consilierul independent, consilierii PSD s-au abţinut. Noi neavând decât majoritate simplă, iar pentru un astfel de proect erau necesare două treimi, acest proiect a căzut. Contractul este valabil până în data de 31 octombrie. Am convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru că nu putem lăsa Aradul în gunoie pe inconştieţa unor oameni care nu sunt la nivelul funcţiei şi răspunderii pe care o au", spune viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Într-un comunicat de presă, PSD Arad susţine că legalitatea trebuie să primeze şi tocmai de aceea s-au abţinut la vot în şedinţa CLM, în ceea ce priveşte prelungirea contractului de colectare a deşeurilor.

"O prelungire în condiţii similare s-a mai aprobat fără probleme şi în urmă cu 6-7 luni în Consiliul Local al Municipiului Arad, dacă atunci au fost deacord şi au înţeles, acum şi-au schimbat opinia", a mai declarat corespondentului MEDIAFAX viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Războiul gunoiului între PSD şi PNL a continuat şi prin intermediul unor comunicate de presă, în care PSD Arad spunea, prin vocea senatorului Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi candidat pe locul 1 pe lista PSD Arad pentru Senat, că "PSD Arad nu va cădea în capcana ieftină a politizării unor chestiuni de însemnătate vitală pentru cetăţenii Aradului", iar PNL le propunea arădenilor că dacă nu se vor mai colecta deşeurile menajere, de acum înainte "să arunce gunoaiele în faţa sediului PSD Arad".

Iar de la îndemân până la practică nu a mai fost decât un pas, după ce un grup de PNL-işti în frunte cu trei dintre candidaţii pentru Camera Deputaţilor - Glad Varga, Sergiu Bîlcea şi Bogdan Boca - au dus, vineri seara, mai mulţi saci cu gunoi pe care i-au depozitat în faţa PSD Arad, pe bulevardul Revoluţiei, chiar vis-a-vis de Primăria Municipiului Arad.

Potrivit PNL Arad, în saci se aflau materiale reciclabile, în special hârtie şi PET-uri, iar ulterior sacii au fost ridicaţi din faţa sediului PSD Arad tot de către liberali, fiind transportaţi în final de un operator de salubrizare.

În încercarea de a rezolva situaţia, o nouă şedinţă extraordinară a CLM Arad a fost convocată pentru sâmbătă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici