Scandal în Comisia de Buget unde aleşii au cerut demisia conducerii ASF/ UPDATE - Mişu Negriţoiu: Demisia este o opţiune personală. Nu mi-o manifest

Mai mulţi parlamentari, membri ai Comisiilor de Buget- Finanţe, unde a fost audiată miercuri conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pe tema poliţelor RCA, au cerut demisia preşedintelui instituţiei, Mişu Negriţoiu, pentru modul în care a gestionat piaţa asigurărilor.

2468 afișări
Imaginea articolului Scandal în Comisia de Buget unde aleşii au cerut demisia conducerii ASF/ UPDATE - Mişu Negriţoiu: Demisia este o opţiune personală. Nu mi-o manifest

Scandal în Comisia de Buget, unde este audiată conducerea ASF. Aleşii cer demisia lui Mişu Negriţoiu

UPDATE 14.30 Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a fost întrebat în Parlament dacă intenţionează să îşi dea demisia şi a răspuns că “demisia este o opţiune personală” pe care nu şi-o manifestă. El a amintit că a venit la conducerea ASF pentru a face ordine şi a restructura. Mai mulţi deputaţi şi transportatori l-au acuzat pe Mişu Negriţoiu de problemele din piaţa asigurărilor şi i-au cerut demisia.

“Înţeleg că altcineva va veni curând la ASF şi va continua curăţenia. Este păcat că sunt identificat ca fiind cauza nevoi de restructurare în ASF…pentru că eu am venit tocmai pentru a face ordine şi a restructura”, a declarat Negriţoiu. Mişu Negriţoiu a declarat că susţine preţul de referinţă la RCA şi asigurătorul de stat pe care este dispus să îl capitalizeze din fonduri ASF.

Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a fost audiată în Parlament, pe tema poliţelor RCA, de către Comisiile reunite de Buget-Finanţe.

ŞTIRE 12:35 Mai mulţi parlamentari, membri ai Comisiilor de Buget- Finanţe, unde este audiată miercuri conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pe tema poliţelor RCA, au cerut demisia preşedintelui instituţiei, Mişu Negriţoiu, pentru modul în care a gestionat piaţa asigurărilor.

Primii care i-au reproşat preşedintelui ASF că nu a controlat piaţa asigurărilor au fost reprezentanţii transportatorilor, prezenţi la discuţiile din Comisiile reunite de Buget-Finanţe. Mai mult, aceştia spun că nu vor renunţa la proteste dacă îngheţarea preţurilor nu se va face pe termen lung.

Apoi a venit rândul mai multor aleşi din cele două comisii să ceară demisia conducerii ASF. Parlamentarul Andreea Paul a atras atenţia că "nu e cazul ca Mişu Negriţoiu să ne ia de păcălici", în timp ce alesul Cătălin Rădulescu a declarat că regretă momentul în care a votat conducerea Autorităţii şi i-a solicitat demisia preşedintelui instituţiei, Mişu Negriţoiu.

Fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, a afirmat, la rândul său, că nu este clar rolul ASF, atâta timp cât este nevoie ca oamenii să iasă în stradă pentru a-şi rezolva problemele. "Pe cine apără de fapt acest ASF? Ce aţi făcut în ultimele şapte luni? Care mai este rolul şi de ce trebuie oamenii să iasă în stradă?"

"La ASF este vorba despre un cartel. Dacă la ASF sunt oameni incompetenţi, atunci să îşi dea demisia. Cer demisia tuturor membrilor din conducere şi reluarea concursurilor pentru posturile de conducere", a spus, în timpul şedinţei, deputatul Dorin Petrea.

Drept răspuns, Mişu Negriţoiu a declarat că "dumneavoastra aţi hotărât să ne puneţi tabla în cap, e decizia dumneavăstră ce faceţi cu ASF. E păcat însă că eu particip la această discuţie pentru a lămuri situaţia şi dumneavoastră găsiţi că ASF trebuie restructurat din vina mea. Îmi daţi prea multe competenţe şi responsabilităţi când de fapt sunt probleme instituţionale. Nu am propus la Guvern ceva ce nu se ştie în Parlament (...) nu răspund la atacuri politice".

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă care să prevadă îngheţarea preţului primelor de asigurări obligatorii - RCA - pentru o perioadă de şase luni.

”După mai multe discuţii avute cu ASF, cu asiguratorii şi cu transportatorii, am ajuns la concluzia că soluţia cea mai bună şi cea mai rapidă pentru a rezolva această problemă care trenează şi care riscă să pună în dificultate sectorul transportatorilor din România, am decis să venim cu o propunere de OUG, care include foarte multe din propunerile făcute de transportatori, cred că din circa 14 propuneri, 12 se regăsesc în acest proiect de ordonanţă”, a declarat Dacian Cioloş.

El a amintit şi de proiectul de lege existent în Parlament, iniţiat în aprilie.

”Din păcate, probabil şi datorită calendarului, procedurilor parlamentare, proiectul a trenat, nu a fost încă adoptat. Cred că în momentul de faţă e responsabilitatea Guvernului să adopte acest proiect de ordonanţă de urgenţă pentru a evita blocarea drumurilor în România, intenţia transportatorilor, probabil pe bună dreptate, după ce atâtea luni probleme nu au fost rezolvate”, a adăugat Cioloş.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici