Scandal la Curtea Supremă a SUA. Totul a pornit de la mesajele trimise de soţia unui judecător

Soţia înaltului judecător Clarence Thomas, Ginni, i-a trimis o mulţime de sms-uri şefulului de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows.

2089 afișări
Imaginea articolului Scandal la Curtea Supremă a SUA. Totul a pornit de la mesajele trimise de soţia unui judecător

Scandal la Curtea Supremă a SUA. Totul a pornit de la mesajele trimise de soţia unui judecător

Între alegerile din 2020 şi atacul din 6 ianuarie asupra Congresului, soţia judecătorului Clarence Thomas, socotit cel mai conservator de la Curtea Supremă, a trimis o ploaie de mesaje text şefului de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows, rugându-l să ia măsuri în privinţa rezultatului votului.

„Salvaţi-ne de distrugerea Americii de către stânga”, a scris uGinni Thomas, invocând unul dintre sloganurile populare de pe platformele online ale dreptei. Referirea era la teoria conspiraţiei conform căreia, în cele din urmă, Donald Trump ar câştiga efectiv alegeri, care apoi i-ar fi „furate”. Însuşi preşedintele a vorbit de „alegeri furate” săptămâni întregi.

Numind ziua alegerilor de pe 3 noiembrie drept „furt”, Ginni Thomas a vorbit şi despre fraudă electorală totală, indicând statul Arizona.

Sms-urile soţiei lui Clarence Thomas aruncă o umbră asupra Curţii Supreme, deja considerată prea politizată cu numirile făcute de Trump. Dintre judecători, Thomas socotit este cel mai fidel apărător al fostului preşedinte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici