Scandal la Senat: Deschiderea sesiunii, amânată din cauza eşecului în negocierile pentru Biroul Permanent

Deschiderea sesiunii parlamentare la Senat, programată pentru luni, a fost amânată din cauza eşecului în negocierile dintre putere şi opoziţie pentru repartizarea funcţiilor în Biroul Permanent. "Negocierile n-au dus la niciun rezultat. O să le continuăm mâine, poate poimâine, poate mai amânăm deschiderea lucrărilor Senatului", a declarat liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu.

956 afișări
Imaginea articolului Scandal la Senat: Deschiderea sesiunii, amânată din cauza eşecului în negocierile pentru Biroul Permanent

Scandal la Senat: Deschiderea sesiunii, amânată din cauza eşecului în negocierile pentru Biroul Permanent (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a precizat că noi negocieri între liderii de grupuri vor avea loc marţi dimineaţă, de la ora 10.00.

PDL susţine ca raportul putere-opoziţie în Biroul Permanent să fie 8 la 5, în timp ce USL susţine să fie 9 la 4.

"În concluzie, noi le-am spus - aceasta este matematica noastră, dacă acceptaţi bine, vă spunem bine, dacă aceasta este matematica voastră s-ar putea să vă lăsăm să ocupaţi voi toate locurile din Biroul Permanent şi să vedem mai departe până unde duceţi acest conflict", a arătat senatorul democrat-liberal.

Întrebat dacă PDL ia în calcul ipoteza unei greve parlamentare sau a unui astfel de protest, el a răspuns: "Vom vedea mâine".

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, i-a acuzat pe reprezentanţi PDL că vor să ocupe două funcţii de vicepreşedinte al Senatului în mod nejustificat, fără să ţină cont de algoritm.

Potrivit afirmaţiilor sale, PDL a cerut să i se atribuie două funcţii de vicepreşedinte, una de chestor şi una de secretar, însă li s-a oferit câte una din fiecare. 

"Reluăm negocierile mâine dimineaţă, pentru că, potrivit obişnuinţei PDL, ei acum vor să fie egali cu 60 la sută din Senat. Acestea sunt pretenţiile lor, ceea ce nu se poate", a arătat senatorul PSD.

Referitor la o declaraţie a liderului grupului PDL, Sârbu a menţionat că este posibil ca aceste funcţii să fie lăsate vacante pe perioada în care democrat-liberalii nu-şi desemnează reprezentanţi. "Nu le ocupăm, le lăsăm vacante o perioadă, vom vedea ce facem", a spus senatorul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici