Scandal-monstru între NICOLICEA şi ORESTE. Hai, plimbă ursu d-acia! Ne despart vreo patru bibiloteci, ŢĂRANE! Voi, PSD, vreţi să ne impuneţi cu pumnul în gură ORICE!

Motivarea deciziei CCR privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a aprins din nou spiritele la un post de televiziune. În cadrul emisiunii „Dosar de politician” de la B1TV, politicianul Eugen Nicolicea (PSD) şi jurnalistul Oreste Teodorescu au avut un schimb foarte dur de replici.

51567 afișări
Imaginea articolului Scandal-monstru între NICOLICEA şi ORESTE. Hai, plimbă ursu d-acia! Ne despart vreo patru bibiloteci, ŢĂRANE! Voi, PSD, vreţi să ne impuneţi cu pumnul în gură ORICE!

Nicolicea a încercat să justifice revocarea lui Kovesi, dar Oreste l-a atenţionat în legătură cu folosirea precară a limbii române.

Oreste: Deci dumneavoastră spuneţi că susţinătorii lui Iohannis sunt proşti, dumneavoastră care sunteţi foarte inteligent. Dumneavoastră aveţi proprietatea termenilor? Ştim că sunteţi cu gura mare, lăsaţi-mă să spun ceva!

Nicolicea: Tonul dumenavoastră arată că vă daţi deştept!

Oreste: Voi, ăştia de la PSD, vreţi să ne impuneţi cu pumnul în gură orice! Hai, nu mai fiţi mimoză, că nu v-a jignit nimeni. Am ce ton vreau! Vă întreb: a propune e totuna cu a decide? Fiţi bărbat, nu jucaţi sceneta asta emoţională cu mine, că nu merge!

Nicolicea: Ca să ne respectăm, hai să ne respectăm! Face miştocăreală, habar nu are ce vorbeşte...

Oreste: Dumneavoastră sunteţi genial, ştie tot românul că sunteţi perfect genial. În genialitatea dumneavoastră, aveţi proprietatea termenului ”a propune”? Ştiţi ce însemană ”a propune”? A propune nu e totuna cu a decide. Poate în PSD asta înseamnă, dar în limba română nu însemană asta.

Nicolicea: Despre ce vorbeşte aicea? Vă spun un articol să-l interpeteze şi Oreste: ”de la data publicării e general obligatorie”. Asta însemană şi pentru preşedinte şi pentru Oreste. De la data publicării înseamnă azi, nu săptămâna viitoare. În genialitatea lu domnu Oreste, nu ştie ce înseamnă ”de azi”

Oreste: ”Domnului Oreste”! Vorbiţi gramatical corect, nu fiţi analfabet. Dacă mă înjuraţi, înjuraţi-mă corect! Sau la facultatea aia la seral pe care aţi făcut-o nu aţi învăţat limba română?

Nicolicea: Hai, plimbă ursu d-acia!

Oreste: D-acia? Alo, ţăranu! Nu ”d-acia”, nu vorbeşti aşa cu mine, că ne despart vreo patru biblioteci, ţărane! Eu ţi-am vorbit frumos şi dumneata vorbeşti ca un birjar!

Nicolicea: Hai lasă prostiile!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici