Schimb de replici Antonescu-Blaga despre statutul de partid de opoziţie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, au avut marţi, în plenul Parlamentului, un schimb de replici acide despre calitatea de partid de opoziţie.

486 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici Antonescu-Blaga despre statutul de partid de opoziţie

Schimb de replici Antonescu-Blaga despre statutul de partid de opoziţie (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Antonescu a luat cuvântul după o serie de declaraţii ale reprezentanţilor PDL, care au reiterat evenimentele din 2012 privind suspendarea lui Traian Băsescu, despre care au spus că au fost "o lovitură de stat".

"Nu regret pretinse lovituri de stat (...) dar nu sunt nici ca Edith Piaf să nu regret nimic. Regret, de exemplu, faptul că dumneavoastră nu păreţi a înţelege ce înseamnă un lider al unui partid de opoziţie, că nu aveţi dumneavoastră a-mi da voie mie să intru în opoziţie, sau eu dumneavoastră, că nu trebuie să-mi faceţi loc, pentru că dumneavoastră nu aţi făcut niciun fel de opoziţie. Dumneavoastră v-aţi bătut cu nişte saci de voturi la congres acolo, la PDL, asta aţi făcut. Aşa încât dacă eu fac opoziţie nu are ce să vă deranjeze, că nu ne suprapunem activităţile. Adică, simplu spus: eu nu am treabă cu doamna deputat Udrea, dumneavoastră nu aveţi treabă cu Guvernul Ponta, e simplu", a spus Antonescu.

Liderul PNL i-a mai spus lui Blaga: "În partidul dumneavoastră sunt bărbaţi şi femei pedelişti şi pedeliste care pot face şi altceva decât să invoce la nesfârşit o pretinsă lovitură de stat. Hai să admitem că noi am dat o lovitură de stat. Dom'le, vreţi să trăiţi toată viaţa din lovitura noastră de stat?".

Ulterior, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a solicitat cuvântul pentru drept la replică.

"Îl ascultam cu atenţie pe domnul Antonescu cum încearcă să-şi ţină în frâu partidul. Noi am mai trecut prin opoziţie, eu nu accept să-mi dea cineva lecţii de opoziţie, pentru că din 1991 PDL este singurul partid aflat în permanenţă în opoziţie cu PSD. Să ne înţelegem clar, doar şapte luni am fost împreună. Mai mult, acest partid, PDL, nu a încheiat protocoale de colaborare fiind în opoziţie cu PSD să-şi păstreze oamenii în funcţie, cum aţi făcut voi să-i păstraţi la funcţionarii publici pe domnul... nici nu-i spun numele ca să ia drept la replică, cu PSD la guvernare", a susţinut Blaga.

Liderul PDL le-a spus liberalilor că nu sunt în opoziţie.

"Dumneavoastră astăzi nu suntenţi în opoziţie şi tăceţi mâlc de frică că vă pleacă oamenii din teritoriu de săptămâna viitoare, când vă dau prefecţii afară şi mii de directori de deconcentrate, atunci să vedem PNL", a mai afirmat Vasile Blaga.

În disputa dintre Antonescu şi Blaga a intervenit şi Mihai Răzvan Ungureanu, care a ţinut să precizeze că niciodată nu este prea târziu pentru liderul PNL să fie ceea ce a vrut să fie.

"Niciodată nu este prea târziu, domnule preşedinte Antonescu, să fiţi ceea ce aţi fi vrut să fiţi, să fiţi ceea ce probabil vă doriţi de o viaţă întreagă, un adevărat preşedinte de partid în opoziţie, dar pentru aceasta trebuie să fiţi credibil, domnule preşedinte, iar la capitolul credibilitate domnia voastră are încă foarte multe de făcut. Din fericire însă, e o mare diferenţă între dumneavoastră şi domnul Ponta, fiecare încearcă să mai aibă o carieră politică, domnul Ponta îşi încearcă acum viitorii 20 de ani", a susţinut Mihai Răzvan Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici