Schimb de replici în plenul Camerei, între deputaţii PSD şi Anastase

Şedinţa Camerei Deputaţilor, care a început, marţi, cu o întârziere de 40 de minute, a fost suspendată pentru o pauză de consultări de o jumătate de oră, după ce deputaţii PSD au avut un schimb de replici cu preşedintele Camerei, Roberta Anastase, pe tema întârzierii şedinţei.

20 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici în plenul Camerei, între deputaţii PSD şi Anastase

Schimb de replici în plenul Camerei, între deputaţii PSD şi Anastase (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Deputatul PSD Mircea Duşa i-a cerut preşedintelui Camerei să explice de ce şedinţa a început târziu, deşi exista cvorum de lucru încă de la ora 10:00.

"Stăm 300 de deputaţi în sală, zi de zi, ceas de ceas şi nu începem şedinţa. De ce nu începem şedinţa dacă a fost programată la ora 10:00 şi mai spuneţi ca Parlamentul să aibă o imagine bună. Nu este prima dată când începeţi mai târziu cu o oră, suntem în cvorum, vă rog să ne daţi explicaţii", a afirmat Mircea Duşa.

În replică, Anastase a precizat că ea a fost în sală de la ora 10:00 şi nu a fost cvorumul necesar pentru a începe şedinţa.

Deputatul PSD Aura Vasile i-a solicitat Robertei Anastase să ia cuvântul de la tribună, nu de pe scaunul de preşedinte de şedinţă, iar Anastase a replicat: "Nu aveţi chef de muncă, aveţi chef de spectacol".

Ca urmare, liderul PDL Mircea Toader a solicitat o pauză de consultări, deoarece există "o dispută între parlamentari", iar Anastase a aprobat o pauză de 30 de minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici