Scrisoare a lui Tăriceanu în care cere sprijin de la USR, UDMR şi PMP pentru anularea amenzilor date în starea de urgenţă

ALDE, PSD şi Pro România au depus un proiect care prevede anularea amenzilor date în baza ordonanţelor militare, iar Călin Popescu Tăriceanu a cerut sprijin şi de la USR, UDMR şi PMP pentru adoptarea iniţiativei, despre care spune că are ca scop corectarea abuzurilor din perioada stării de urgenţă.

289 afișări
Imaginea articolului Scrisoare a lui Tăriceanu în care cere sprijin de la USR, UDMR şi PMP pentru anularea amenzilor date în starea de urgenţă

Tăriceanu cere sprijin de la USR, UDMR şi PMP pentru anularea amenzilor date în starea de urgenţă

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a trimis o scrisoare liderilor USR, UDMR şi PMP, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Eugen Tomac, în care le cere sprijin pentru adoptarea iniţiativei legislative care prevede anularea contravenţiilor aplicate în baza ordonanţei de urgenţă 1/1999. 

Tăriceanu propune ca proiectul de lege să fie preluat de către Guvern şi transformat într-o Ordonanţă de Urgenţă ”care să pună capăt acestei teme pentru a ne reîntoarce la ce e important: revenirea la viaţă!”

„Este un fapt recunoscut că pedepsele dure nu sunt singura modalitate de a face oamenii să respecte legile şi direcţiile benefice în care ar trebui să acţioneze în societate. O naţiune nu trebuie să fie supusă doar restricţiilor de ordin represiv, ea trebuie să fie bine informată şi motivată”, arată Tăriceanu în scrisoarea sa.

El a ţinut să precizeze că scopul iniţiativei este de a corecta anumite abuzuri comise în perioada stării de urgenţă şi nu se va aplica în cazul persoanelor care au fost sancţionate contravenţional pentru că au încălcat măsurile de izolare la domiciliu şi carantină, precum şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

ALDE, PSD şi Pro România au depus un proiect de lege care prevede anularea amenzilor date de către autorităţi în baza ordonanţelor militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici