Scutaru: Parlamentul trebuie să se implice după dezvălurile lui Nastasiu

Liberalul George Scutaru consideră că Parlamentul trebuie să se implice după dezăluirile fostului procuror Ciprian Nastasiu, iar Comisia de anchetă pentru elucidarea cazului Omar Hayssam să-şi continue activitatea, precizând că generalul Constantin Degeratu a fost convocat în 25 noiembrie la audiere.

20 afișări
Imaginea articolului Scutaru: Parlamentul trebuie să se implice după dezvălurile lui Nastasiu

Scutaru: Parlamentul trebuie să se implice după dezvălurile lui Nastasiu (Imagine: Mediafax Foto)

"Parlamentul trebuie să se implice după dezvălurile fostului procuror Nastasiu, indiferent de rezultatul agelerilor prezidenţiale. Românii au dreptul să cunoască implicarea lui Traian Băsescu în afacerea Hayssam, care a fost contribuţia instituţiilor în fuga lui Hayssam, ce s-a întâlpmat cu banii pentru răscumpărare în cazul în care aceştia au existat", a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul George Scutaru, vicepreşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor.

Potrivit deputatului, Băsescu are datoria să iasă public acum şi să-şi prezinte punctul de vedere şi nu să ignore spusele lui Nastasiu.

"A afirma că vei desecretiza dosarul Hayssam după alegeri este doar o bravadă gratuită pentru a muta atenţia de la acuzaţiile care îl privesc pe preşedintele Băsescu în mod direct", a adăugat sursa citată.

Scutaru a afirmat că aşteaptă de o săptămână "ca Băsescu să-i permită generalului Degeratu să vină în faţa Comisiei de apărare şi să spună ce a discutat, în 2005, cu Hayssam".

"Degeratu a fost convocat pe 25 noiembrie la Parlanent şi i s-a transmis preşedintelui Băsescu o adresă în acest sens pentru a dispune prezenţa lui Degetatu la audieri. Dacă Băsescu se face că plouă şi nu-i permite lui Degeratu să vină în faţa parlamentarilor, cred atunci că multe din spusele lui Nastasiu sunt adevărate, fiindcă Băsescu ar vrea să se discute despre orice, dar în niciun caz despre Hayssam", a arătat Scutaru.

Scriitorul româno-american Victor Gaetan a lansat, luni la Bucureşti, cartea "Prădarea României", care conţine mărturii acuzatoare ale procurorului care s-a ocupat de cazul Hayssam, Ciprian Nastasiu. Cel vizat de acuzaţiile lui Nastasiu este preşedintele Traian Băsescu.

Consilierul de stat Constantin Degeratu a fost convocat la Comisia de apărare din Cameră după ce în presă a apărut stenograma unei discuţii pe care acesta a avut-o cu Omar Hayssam, în perioada în care sirianul era încarcerat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici