Scutaru: PSD să susţină respingerea amnistiei şi graţierii, dacă Dragnea nu le-a negociat cu PPDD

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că PSD ar trebui să voteze săptămâna viiitoare pentru respingerea proiectului privind amnistia şi graţierea dacă preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, susţine că nu le-a negociat cu PPDD.

210 afișări
Imaginea articolului Scutaru: PSD să susţină respingerea amnistiei şi graţierii, dacă Dragnea nu le-a negociat cu PPDD

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Am văzut declaraţia vicepremierului Liviu Dragnea, care neagă negocierile dintre PSD şi PPDD pe tema Legii amnistiei. Dacă într-adevăr această controversată lege nu reprezintă o miză politică pentru PSD şi aliaţii săi este foarte simplu ca luni, în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, PSD să propună ca proiectul legii amnistiei şi graţierii, care are termenul de raport depăşit la Comisia juridică de la 1 februarie, să fie pus marţi pe ordinea de zi la votul final pentru a fi respins", a declarat Scutaru.

Liderul deputaţilor PNL a precizat că liberalii au propus în urmă cu o lună de zile respingerea legii, însă la acel moment PSD s-a opus.

"Orice declaraţie a lui Dragnea sau a oricărui alt lider PSD pe acest subiect nu este decât o dovadă de ipocrizie. PSD are nevoie de Legea amnistiei şi graţierii ca de aer şi într-un moment oportun va încerca să o promoveze, asumându-şi toate riscurile de imagine interne şi internaţionale", a mai spus Scutaru.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că nimeni de la PSD nu negociază cu PPDD Legea amnistiei, el arătând că social-democraţii şi-au spus punctul de vedere în această privinţă, ceea ce este suficient.

"Nu negociază nimeni de la noi cu PPDD Legea amnistiei. Noi ne-am spus punctul de vedere pe Legea amnistiei şi e suficient", a spus Dragnea. Solicitat să comenteze faptul că preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, susţine această lege, Dragnea a precizat: "Asta e cu totul altceva, că domnul Dan Diaconescu susţine mai multe legi, este dreptul domniei sale, că domul Liviu Neagu susţine şi mai multe legi, este dreptul domniei sale. Unde este legătura cu PSD?".

După ce o jurnalistă a susţinut că la postul la care lucrează secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, ar fi susţinut că Legea amnistiei se discută în cadrul negocierilor cu PSD, Dragnea a afirmat că este vorba despre o minciună şi că, de fapt, Neagu nu a spus aşa ceva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici