Secretarul executiv al PDL Iaşi pleacă din partid după numirea lui Surdu în fruntea organizaţiei

Secretarul executiv al PDL Iaşi, Sorin Ionescu, şi-a anunţat, miercuri demisia din partid, după numirea lui Gabriel Surdu în fruntea organizaţiei judeţene, el susţinând că nu vrea să lucreze într-o filială "apendice la USL"

404 afișări
Imaginea articolului Secretarul executiv al PDL Iaşi pleacă din partid după numirea lui Surdu în fruntea organizaţiei

Secretarul executiv al PDL Iaşi pleacă din partid după numirea lui Surdu în fruntea organizaţiei

Sorin Ionescu a precizat într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL, că şi-a depus miercuri dimineaţă demisia din partid, arătându-se nemulţumit de numirea omului de afaceri Gabriel Surdu la şefia PDL Iaşi.

"Nu vreau să fac parte dintr-un mecanism care funcţionează în folosul USL. Numirea lui Surdu de către Biroul Permanent Naţional la conducerea PDL Iaşi o consider neadecvată. Cu cei din noua echipă nu am puncte comune. Reproşez conducerii naţionale a PDL decizia pripită luată în cazul Iaşului", a afirmat Sorin Ionescu.

El l-a acuzat pe Gheorghe Flutur, cel care coordonează PDL Iaşi, că a transformat filiala ieşeană a democrat-liberalilor într-un apendice la USL Iaşi.

"Cei de la USL Iaşi jubilează, pentru că mai pot face rost de locuri în Parlament pe listele noastre. Surdu este un apropiat al PSD şi al primarului Gheorghe Nichita. Acum, USL poate face propuneri fără probleme pe listele noastre parlamentare", a spus Sorin Ionescu.

El a precizat că "modelul de la Iaşi ar trebui preluat în întreaga ţară, iar în final să fie creat partidul unic".

Tot miercuri, fostul prefect al judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, revenit în PDL în urmă cu câteva săptămâni, a spus că "PDL a ajuns la Iaşi un PSD 2".

"Gabriel Surdu este o slugă supusă de-a lui Nichita (Gheorghe Nichita, liderul PSD Iaşi – n.r.) care cu adevărat îşi poate freca mâinile de bucurie. Să ai omul tău la şefia partidului de opoziţie este ceva", a declarat Tomaşeschi.

Marţi seară, senatorul PDL Dumitru Oprea, înlocuit cu omul de afaceri Gabriel Surdu la şefia PDL Iaşi, a precizat că filiala a fost preluată de un "preacurat" afacerist local, care şi-a dovedit în nenumărate rânduri "dragostea nemijlocită" faţă de USL.

Senatorul PDL a mai spus că "unii consideră că pot cumpăra partide şi cariere politice cu cash" şi că aceştia îşi închipuie că pot conduce o filială ca pe un SRL.

Omul de afaceri Gabriel Surdu a fost desemnat marţi lider interimar al PDL Iaşi, în locul senatorului Dumitru Oprea, decizia fiind luată în cadrul Biroului Permanent Naţional al partidului, în urma rezultatelor slabe obţinute de PDL Iaşi în alegerile locale.

Gabriel Surdu este un prosper om de afaceri ieşean, el fiind membru PDL din anul 2008, când a venit de la PSD alături de alţi social-democraţi.

La alegerile locale, PDL Iaşi a obţinut 17 la sută în judeţul Iaşi, rezultatul clasând filiala pe unul dintre ultimele locuri în topul organizaţiilor democrat-liberale din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici