Şedinţa CSAT a început. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare al Ţării (CSAT) a început la Palatul Cotroceni, la ora transmiterii acestei ştiri, pe ordinea de zi aflându-se şi discutarea stării industriei de apărare şi planul de înzestrare a Armatei pentru 2013-2022.

336 afișări
Imaginea articolului Şedinţa CSAT a început. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Şedinţa CSAT a început. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Între subiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei se numără şi "starea industriei de securitate, implicaţiile acesteia asupra capacităţii operaţionale a instituţiilor din domeniul securităţii naţionale şi măsurile necesare pentru restabilirea rolului strategic al industriei de securitate în cadrul economiei naţionale", potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

Alte subiecte de pe ordinea de zi sunt: "forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2014; Carta Albă a Apărării; planul de înzestrare a Armatei României în perioada 2013 - 2022; Catalogul-cadru cu obiectivele de infrastructură teritorială importante pentru sistemul naţional de apărare; Raportul privind activitatea Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO".

Pe timpul şedinţei, vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională, precizează comunicatul Preşedinţiei.

În cadrul şedinţei CSAT de luni ar urma să fie pe agenda de lucru şi discutarea privatizării firmelor din industria aeronautică de apărare - Romaero, IAR Ghimbav şi Avioane Craiova SA, anunţa joi ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici