Şedinţa de bilanţ al MApN, cu uşile închise. Băsescu a plecat fără a face declaraţii

Şedinţa de prezentare a bilanţului MApN pe anul 2012 a avut loc, luni, cu uşile închise, presa fiind primită doar pentru scurt timp la începutul reuniunii, iar la final preşedintele Băsescu a plecat fără a face declaraţii.

754 afișări
Imaginea articolului Şedinţa de bilanţ al MApN, cu uşile închise. Băsescu a plecat fără a face declaraţii

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

La eveniment au fost prezenţi preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Duşă, vicepremierul Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării, şi şeful SMG, Ştefan Dănilă.

Presa nu a avut acces la tot bilanţul MApN, jurnaliştii putând asista doar la început. Şeful Statului Major General, generalul Ştefan Dănilă, a declarat, la începutul bilanţului, că în 2012, an de criză, restricţiile bugetare au afectat activitatea Armatei prin agravarea stării tehnice a echipamentelor şi prin diminuarea nivelului de pregătire.

Şeful statului a plecat după eveniment, fiind condus de către ministrul Apărării. Traian Băsescu nu a făcut declaraţii.

În schimb, premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării au susţinut declaraţii de presă.

Într-o informare de presă transmisă vineri de MApN se menţiona că vor fi oportunităţi de imagini la începutul reuniunii şi declaraţii de presă la final.

Totodată, luni dimineaţă, la începerea şedinţei, pe ecranul din sală a fost afişat un mesaj potrivit căruia informaţiile prezentate la bilanţ sunt considerate secret de serviciu.

Este pentru prima dată în ultimii ani când şedinţa de bilanţ a MApN se desfăşoară cu uşile închise. De obicei, presa avea acces la întreaga reuniune.

De asemenea, la aceste şedinţe participa în mod obişnuit preşedintele Băsescu. Execpţia a fost anul trecut, când la bilanţul MApN şeful statului nu a fost prezent, participând în schimb premierul de la acea vreme, Mihai Răzvan Ungureanu, şi mai mulţi miniştri.

Şi în guvernarea PSD din 2000-2004 prezentarea bilanţului MApN era publică, iar la şedinţe participau preşedintele Ion Iliescu şi premierul Adrian Năstase.

Preşedintele Băsescu nu a participat, în 2012, la bilanţul MApN pe 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici