Şedinţa în Comisia Juridică pentru avizul în cazul Udrea, amânată până la ora 14.00, la cererea avocatului

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să amâne până la ora 14.00 şedinta în care se dezbate cererea DNA de arestare preventivă pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute” privind-o pe Elena Udrea, la solicitarea reprezentantului acesteia.

589 afișări
Imaginea articolului Şedinţa în Comisia Juridică pentru avizul în cazul Udrea, amânată până la ora 14.00, la cererea avocatului

Marius Striblea (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Precizarea a fost făcută de avocatul Marius Striblea, prezent la Parlament, acesta menţionând că Elena Udrea se află în prezent la DNA, unde dă declaraţii în legătură cu denunţul pe care l-a făcut.

"Sperăm ca până la ora 14.00 şi doamna Udrea să ajungă în Parlament", a adăugat el.

Striblea a precizat că, dacă Elena Udrea nu ajunge la Comisia juridică până la ora menţionată, va fi reprezentată de avocat.

Striblea a precizat că la această oră Elena Udrea este la DNA, unde dă declaraţii în legătură cu denunţul pe care l-a făcut şi, în consecinţă, nu poate fi prezentă la şedinţa Comisiei juridice.

El a arătat că în acest moment Udrea nu are voie să dea date din cauza penală.

„Nu are voie să părăsească imobilul, să ia legătura cu părţi din dosar, iar instanţa supremă a specificat exact: Dorin Cocoş, Dinu Pescariu, Alina Topoliceanu, rude ale acestora, direct sau indirect. Poate primi orice vizită cu excepţia celor menţionaţi”, a spus Striblea.

El a arătat că Udrea va cere de fiecare dată aprobare de la procuror să vină în Parlament pentru a fi prezentă la Comisia juridică sau la plen, în speţele care o vizează.

„Acum e la DNA, dă declaraţii în denunţ. A spus că va cere aprobare procurorilor să vină la Parlament. Are voie să-şi apere poziţia, dar trebuie să respecte decizia judecătorilor. Nu are voie facă direct trimitere la cauza penală în care e cercetată”, a spus Striblea.

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa Comisiei juridice a început în absenţa Elenei Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici