Şedinţa Parlamentului pentru legile de austeritate a început

Plenul comun al Parlamentului a început, marţi, cu trei sferturi de oră întârziere, parlamentarii având pe ordinea de zi legile de austeritate, desemnarea membrilor CA ale SRR şi SRTv, dar şi numirea membrilor Consiliului Fiscal şi a unui vicepreşedinte la CNVM.

35 afișări
Imaginea articolului Şedinţa Parlamentului pentru legile de austeritate a început

Şedinţa Parlamentului pentru legile de austeritate a început (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Aceasta a anunţat de la prezidiu că la şedinţă şi-au înscris prezenţa un număr de 323 parlamentari din totalul de 471 de senatori şi deputaţi, 148 fiind absenţi.

Primele puncte ale ordinii de zi vizează legile de austeritatecare trebuie puse în acord cu decizia Curţii Constituţionale.

Parlamentarii vor modifica apoi componenţa nominală a Comisiei pentru revizuirea Constituţiei şi vor constitui două nouă grupuri de prietenie cu Irak şi Sultanatul Oman.

Următorul punct îl constituie desemnarea membrilor CA ale SRR şi SRTv, care au fost audiaţi luni de Comisiile de cultură.

De asemenea, plenul reunit va numi cei cinci membri ai Consiliului Fiscal, audiaţi luni de comisiile de specialitate.

Un alt punct de pe ordinea de zi vizează şi numirea a doi membri ăai Comisiei de Evaluare a Activităţii Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, dar şi desemnarea unui membru în Comitetul pentru finanţe publice locale.

În finalul şedinţei, parlamentarii vor numi un membru al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare în funcţia de vicepreşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici