Deputat ALDE: Iohannis a devenit amnezic. N-are căderea să predea lecţii de constituţionalitate

Deputatul ALDE, Steluţa Cătăniciu, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis "a devenit amnezic" deoarece uită că judecătorii CCR au respins majoritatea sesizărilor sale pe legile justiţiei. Ea a precizat că şeful statului nu este în măsură să dea lecţii de constituţionalitate.

864 afișări
Imaginea articolului Deputat ALDE: Iohannis a devenit amnezic. N-are căderea să predea lecţii de constituţionalitate

Senator ALDE: Iohannis a devenit amnezic. N-are căderea să predea lecţii de constituţionalitate

„Această citire în grabă (n.r. opinia Comisiei de la Veneţia) este motivul care mă determină să cred că domnul preşedinte nu a înţeles chiar tot ce a dorit să transmită distinsa Comisie, altfel aş fi nevoită să-l consider de rea credinţă. Cum altfel aş putea cataloga atitudinea preşedintelui ascultându-l vorbind despre o legiferare proastă a Parlamentului cu privire la cele trei legi, atâta vreme cât două dintre ele - legea nr. 304/2004 şi legea nr. 303/2004 - au trecut definitiv testul de constituţionalitate?! ”, a afirmat deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Aceasta i-a reamintit preşedintelui Iohannis că a sesizat Curtea Constituţională a României după depăşirea termenului prevăzut în Constituţie.

„A devenit amnezic însă domnul preşedinte când ar fi trebuit să ne vorbească despre faptul că excepţiile de neconstituţionalitate invocate de dânsul cu privire la legile justiţiei au fost respinse ca inadmisibile de către Curtea Constituţională a României, preşedintele sesizând Curtea după depăşirea termenului prevăzut de Constituţie. Evident, făcând acest lucru în cunoştinţă de cauză, în calitatea sa de garant al respectării Constituţiei!”, a adăugat Cătăniciu.

Prin urmare, deputatul ALDE a conchis că şeful statului nu este în măsură să predea lecţii de constituţionalitate.

„De la toate acestea pornind şi ajungând la cele 32 de zile în care domnia sa a încălcat grav Constituţia, refuzând să respecte o decizie a Curţii Constituţionale, nu cred că preşedintele Klaus Iohannis are căderea să predea lecţii de constituţionalitate”, a completat Steluţa Cătăniciu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că, din cauză că a epuizat toate căile de atac, a fost nevoit să promulge proiectul care modifică Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

"Am cerut în mod repetat reexaminarea acestor legi de către Parlament. Am trimis sesizări CCR şi am sesizat Comisia de la Veneţia. După finalizarea tuturor procedurilor de contestrare, preşedintele este cel care trebuie să promulge legea. În acest moment, în privinţa legii 304/2004 am epuizat, din păcate toate căile constituţionale, şi prin urmare sunt obligat să promulg această lege", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută joi la Palatul Cotroceni.

De asemenea, Klaus Iohannis a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională referitor la modificările aduse legii 303 din anul 2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor.

"Referitor la a doua dintre aceste legi', legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, voi sesiza Curtea Constituţională, cu solicitarea fermă de a ţine cont de opiniile Comisiei de la Veneţia. Ţin să atrag atenţia parlamentarilor din actuala majoritate că loialitatea lor trebuie să fie faţă de alegătorii care i-au trimis în Parlament, să facă legi bune pentru România şi pentru români. Loialitatea parlamentarilor trebuie să fie faţă de românii care îşi doresc ca România să rămână în UE şi să rămână o ţară reprezentată în lume şi care doresc să fie reprezentaţi în mod demn. Nu trebuie să facem legi pentru că nişte lideri politici vor să scape de dosare", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici