Senatorii care pleacă din PDL şi-au citit demisiile în plen, anunţând că activează ca independenţi

Senatorii Andrei Volosevici şi Mihai Rogojan şi-au citit, luni, în plen, demisiile din Partidul Democrat Liberal, ei anunţând că vor activa ca parlamentari independenţi.

431 afișări
Imaginea articolului Senatorii care pleacă din PDL şi-au citit demisiile în plen, anunţând că activează ca independenţi

Senatorii care pleacă din PDL şi-au citit demisiile în plen, anunţând că activează ca independenţi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Senatorii PDL şi-au depus demisiile scrise la plenul Senatului. În prima parte a şedinţei ei au absentat, astfel încât aceste demisii nu au putut fi validate.

După pauză, preşedintele Senatului, Crin Antonescu a anunţat că se revine la subiect şi că cei doi senatori sunt prezenţi pentru a-şi susţine demisiile.

Andrei Volosevici şi Mihai Rogojan au declarat în plen că demisionează din PDL şi că vor activa ca şi senatori independenţi.

"Asta a fost tot pe ziua de azi, la capitolul demisii", a spus Antonescu.

La rândul lor, senatorii Haralambie Vochiţoiu, Simeon Purec şi Dumitru Marcel Bujor şi-au anunţat, luni, demisiile din grupul parlamentar Partidul Poporului-Dan Diaconescu şi trecerea la UNPR, ei precizând că vor activa, din acest moment, în grupul parlamentar al PSD din Senat.

Haralambie Vochiţoiu a declarat în plen că începând de luni îşi dă demisia din grupul PPDD şi va pleca "la PUNR".

"Deocamdată nu avem PUNR, avem UNPR", i-a replicat preşedintele Senatului, Crin Antonescu, spre amuzamentul sălii.

La rândul său, senatorul Ion Simeon Purec a precizat că din data de 31 ianuarie, a demisionat din PPDD şi s-am înscris în UNPR, voi activa, în cale de cunoştinţă, în grupul PSD, acelaşi anunţ fiind făcut de senatorul Dumitru Marcel Bujor.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat la finalul celor trei prezentări de demisii că "lucruruile nu se opresc aici" şi a citit numele a încă doi senatori, Andrei Volosevici şi Mihai Ciprian Rogojan, care şi-ar fi depus demisiile la plen.

Cei doi nu s-au aflat în plen şi nu şi-au susţinut demisiile, astfel că preşedintele Senatului, Crin Antonescu a ţinut să precizeze că cele două demisii nu sunt valide atâta timp cât nu au fost prezentate în plen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici