Senatul a adoptat proiectul pentru ratificarea Tratatului între România şi Brazilia

Senatul a adoptat, în plenul de luni, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru ratificarea Tratatului între România şi Republica Federativă a Braziliei privind asistenţa judiciară reciprocă în materie penală, semnat la Brasilia, la 13 iunie 2017.

212 afișări
Imaginea articolului Senatul a adoptat proiectul  pentru ratificarea Tratatului între România şi Brazilia

Senatul a adoptat proiectul pentru ratificarea Tratatului între România şi Brazilia

Scopul iniţiativei legislative adoptate de senatori este reglementarea formelor de asistenţă judiciară în materie penală necesare, pentru a uşura legăturile între autorităţile române şi cele braziliene. Proiectul de lege a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

În tratat sunt specificate preverile legate de asistenţa judiciară reciprocă şi care cuprinde:

"a) notificarea de acte; b) luarea de mărturii sau de declaraţii ale persoanelor, inclusiv prin videoconferinţă; c) transferul temporar al persoanelor deţinute; d) percheziţia şi sechestrul; e) comunicarea de documente, procese verbale, elemente de probă şi obiecte; f) localizarea şi identificarea persoanelor sau a obiectelor; g) identificarea, localizarea, indisponibilizarea, sechestrarea şi confiscarea produselor infrancţiunii şi asistenţa în proceduri legate de acestea; h) restituirea bunurilor; i) transmiterea spontană de informaţii; j) alte forme de asistenţă permise de legile Părţii solicitate şi convenită de Autorităţile Centrale ale Părţilor.

În urma dezbaterilor, membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi au hotărât, cu unanimitate de voturi să propună plenului Camerei Deputaţilor, adoptarea, proiectului de Lege pentru ratificarea Tratatului între România şi Republica Federativă a Braziliei privind asistenţa judiciară reciprocă în materie penală. Consiliul Legislativ, Comisia pentru politică externă şi Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale au avizat favorabil proiectul de lege", se arată în documentul adoptat de Senat.

Proiectul de lege votat de Senat ca for decizional urmează să ajungă la promulgare de către preşedintele Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici