Şerban Mihăilescu demisionează din Senat

Şerban Mihăilescu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că demisionează din Senat, afirmând că va vorbi doar în plenul Parlamentului despre motivele care l-au determinat să ia această decizie, în ultima sesiune a actualei legislaturi.

1891 afișări
Imaginea articolului Şerban Mihăilescu demisionează din Senat

Şerban Mihăilescu demisionează din Senat(Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

"Demisia este depusă. Voi vorbi în plen (joi-nr.) despre motivaţia care a stat la baza acestei decizii", a declarat senatorul Şerban Mihălescu, pentru MEDIAFAX.

Şerban Mihăilescu şi-a anunţat în luna iunie demisia din UNPR.

Mihăilescu a deţinut din anul 1990 până în prezent mai multe mandate de parlamentar, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat şi a mai ocupat funcţia de Secretar General al Guvernului, pe vremea Cabinetului Năstase.

El a fost implicat în mai multe dosare. În noimebrie 2014, procurorii DNA l-au pus sub învinuire în Dosarul licenţelor Microsoft, Şerban Mihăilescu fiind suspectat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani, pentru fapte comise în perioada în care acesta era ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului (SGG).

De asemenea, în iunie 2012, pe atunci senator UNPR, Şerban Mihăilescu, a fost achitat definitiv de instanţa supremă pentru faptele de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în dosarul în care era acuzat de DNA că ar fi primit necuvenit nouă arme de vânătoare.

Achitarea a venit după ce, în decembrie 2011, instanţa supremă îl condamnase la un an de închisoare cu suspendare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici