Şerban Mihăilescu nu poate face parte din Comisia de Regulament

Biroul Permanent al Senatului a respins, marţi, prin votul PSD şi PNL, cererea formulată de grupul senatorilor independenţi de a fi reprezentaţi în Comisia de Regulament prin Şerban Mihăilescu.

22 afișări
Imaginea articolului Şerban Mihăilescu nu poate face parte din Comisia de Regulament

Şerban Mihăilescu nu poate face parte din Comisia de Regulament (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Chestorul Senatului Ioan Chelaru (PSD) a precizat că decizia luată de Biroul Permanent, de a respinge solicitarea senatorilor independenţi, s-a bazat pe faptul că Regulamentul prevede că atât componenţa Biroului Permanent, cât şi a comisiilor permanente trebuie să respecte algoritmul politic rezultat din alegeri.

Hotărârea Biroului Permanent a fost argumentată prin faptul că grupul senatorilor independenţi nu este un grup politic în sensul definit de Regulament, adică unul rezultat din alegerile parlamentare.

Argumentul invocat în Biroul Permanent de PDL şi independenţi, la solicitarea legată de Şerban Mihăilescu, a fost, potrivit unor surse din Birou, legată de textul din Regulament care stabileşte că din această comisie trebuie să facă parte reprezentanţi ai tuturor grupurilor, fără a se specifica dacă este vorba de grupurile politice rezultate din alegeri sau de grupuri constituite ulterior.

Chestorul Senatului a mai anunţat, că pe lângă respingerea acestei propuneri a grupului independenţilor, Biroul Permanent a respins şi contestaţia formulată de Şerban Mihăilescu la decizia grupului PSD de a-l înlocui din Comisia economică, după ce acesta a demisionat din partid.

Comisia pentru Regulament este o comisie permanentă specială formată din câte un reprezentant al fiecărui grup parlamentar, iar membrii Comisiei pentru regulament nu pot face parte din Biroul Permanent.

Din Comisia de Regulament a Senatului fac parte Constantin Traian Igaş, din partea PDL, care este şi preşedintele acestei comisii, Adrian Ţuţuianu, din partea PSD+PC, care are funcţia de vicepreşedinte, Ioan Ghişe (PNL), având şi funcţia de secretar şi Gyerko Laszlo din partea UDMR.

Potrivit algoritmului politic, numărul de voturi din comisie este egal între putere şi opoziţie, astfel că aprobarea includerii lui Şerban MIhăilescu, din partea independenţilor, ar fi înclinat balanţa, puterea obţinând astfel majoritatea în comisie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici