Sesizarea ANI în cazul Roşca Stănescu, retrimisă de către Senat la Agenţiei

Conducerea Senatului a retransmis ANI, luni, adresa prin care Agenţia informa că senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu este în stare de incompatibilitate, vicepreşedintele Cristian Dumitrescu explicând că decizia a fost luată deoarece a documentul a fost înaintat Senatului "fără adresabilitate".

64 afișări
Imaginea articolului Sesizarea ANI în cazul Roşca Stănescu, retrimisă de către Senat la Agenţiei

Senatorul Sorin Roşca Stănescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, a declarat, luni, că Biroul Permanent a analizat sesizarea primită din partea Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI) cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu, luând decizia de a retrimite documentul către Agenţie întrucât nu au fost respectate procedurile legale.

Dumitrescu a precizat că sesizarea ANI ar fi trebuit să fie transmisă ori preşedintelui Senatului ori secretarului general al instituţiei pentru ca Biroul Permanent să o poată lua în discuţie şi, eventual, să o transmită către Comisia juridică pentru un punct de vedere.

"Am primit o scrisoare a ANI care transmite raportul de evaluare privind existenţa stării de incompatibilitate în care s-ar fi aflat senatorul Roşca Stănescu, pentru informare şi luarea de măsuri care se impun. Documentul a fost înaintat Senatului fără adresabilitate - Biroului Permanent, Secretariatului General, preşedintelui Senatului. S-a adresat unui inspector de integritate, ori pentru ca să se sesizeze o Comisiei trebuie să fie sesizat preşedintele sau secretarul general, care să înainteze documentul Biroului Permanent. Aceasta este procedura. Să vedem acum ce va răspunde Agenţia", a spus Dumitrescu.

În sesizarea transmisă Senatului şi înregistrată la Biroul Permanent în data de 18 octombrie se menţionează doar că este adresată "Senatului României".

În documentul semnat de inspectorul de integritate Margareta Georgeta Mihăilă se menţionează că aceasta a transmis Senatului Raportul de evaluare 45750/G/II/15.102013 privind existenţa stării de incompatibilitate în care s-a aflat senatorul Sorin Roşca Stănescu, "pentru informare şi luarea măsurilor legale care se impun (…), după rămânerea definitivă a acestuia".

ANI informa săptămâna trecută că a constatat că senatorul Sorin Roşca Stănescu a fost în incompatibilitate până în martie, întrucât a fost şi administratorul unei firme, instituţia sesizând totodată Parchetul pentru că acesta nu a trecut în declaraţia de avere depozitele copiilor săi minori, la bănci din România şi Elveţia.

Agenţia Naţională de Integritate arăta, marţi, într-un comunicat de presă, că Sorin Roşca Stănescu s-a aflat în stare de incompatibilitate de la preluarea mandatului în Parlament, în 19 decembrie 2012, până în 16 aprilie 2013, întrucât a deţinut, simultan, calitatea de senator şi funcţia de administrator în cadrul SC Aero Marina Club SRL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici