Severin: Sunt onorat că Mitrea m-a nominalizat în echipa cu care vrea să lucreze

Europarlamentarul PSD Adrian Severin s-a declarat onorat, vineri, de faptul că Miron Mitrea l-a nominalizat în echipa cu care ar dori să lucreze dacă va fi ales preşedinte al partidului, el afirmând că pledează pentru schimbare la nivelul actualei conduceri a PSD, şi nu pentru continuitate.

14 afișări
Imaginea articolului Severin: Sunt onorat că Mitrea m-a nominalizat în echipa cu care vrea să lucreze

Severin: Sunt onorat că Mitrea m-a nominalizat în echipa cu care vrea să lucreze (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Sunt onorat atunci când cei care îşi asumă sau doresc să-şi asume răspunderea conducerii partidului mă indică a fi unul dintre cei cu care vor să colaboreze şi cu care înţeleg să lucreze", a spus Severin despre faptul că Mitrea l-a nominalizat în echipa cu care doreşte să lucreze, dacă va fi ales lider al PSD.

Severin a apreciat că PSD trebuie să îşi regăsească identitatea ideologică şi vigoarea politică, fiind necesară pregătirea instanţelor statutare ale PSD pentru a putea lua o decizie "adevărată" la Congres, din punctul de vedere al respectării regulilor şi al opţiunii reale a membrilor PSD.

"Nu vom mai avea un preşedinte care să fie vârful unei piramide, ci, dincolo de conducerea colectivă, cred că vom avea un preşedinte colectiv, adică mai multe personalităţi care, împreună, să facă oferta globală a ceea ce un preşedinte trebuie să fie", a adăugat Severin.

El a arătat că PSD are nevoie de dinamică nouă, care nu se poate obţine prin păstrarea situaţiei actuale, apreciind că partidul are nevoie de o altă situaţie la nivelul conducerii.

Senatorul PSD Miron Mitrea şi-a anunţat, vineri, oficial candidatura la preşedinţia partidului. Mitrea a precizat că şi-ar dori să îi aibă în echipă pe Adrian Severin, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, chiar şi pe Sorin Oprescu.

Institutul "Ovidiu Şincai", condus de Adrian Severin, afirmă, într-o analiză asupra alegerilor prezidenţiale, făcută publică duminică, sub titlul "Cezarul a învins!", că principalul responsabil al rezultatelor alegerilor este Mircea Geoană şi identifică o serie de greşeli care au dus la pierderea strategică a competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici