Simirad: Voi candida în 2012 la Primăria Iaşi ca independent, sprijinit de UNPR

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Simirad a afirmat sâmbătă că va candida la primăria Iaşiului în 2012, ca independent, urmând a fi sprijinit de UNPR, transmite corespondentul MEDIAFAX.

100 afișări
Imaginea articolului Simirad: Voi candida în 2012 la Primăria Iaşi ca independent, sprijinit de UNPR

Simirad: Voi candida în 2012 la Primăria Iaşi ca independent, sprijinit de UNPR (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Constantin Simirad a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că va candida la primăria Iaşiului în alegerile din 2012, el arătându-se dezamăgit de modul în care este administrat municipiul de către actualul primar, Gheorghe Nichita, membru PSD.

"Voi candida din nou la viitoarele alegeri, de această dată la primăria Iaşi. O voi face ca independent, sprijinit de mai multe forţe politice. Am avut ieri (vineri - n.r.) o întâlnire cu şefii locali ai UNPR şi au spus că mă sprijină. Mă bazez şi pe alte partide, dar mai ales pe alegătorii dezamăgiţi de activitatea primarului Nichita", a spus Simirad.

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a afirmat că declaraţia şefului CJ Iaşi, Constantin Simirad e una "de vacanţă" şi că acesta se poate răzgândi de zece ori până la viitoarele alegeri locale.

"Până la localele din 2012 mai e destul timp, iar Simirad se poate răzgândi de zece ori. Nu e o variantă bună pentru Iaşi. Ţinta lui este cum să pună beţe în roate şi să se răzbune, pentru că în 2008 a fost ales pe listele PSD", a spus Cătălin Ivan.

Constantin Simirad a deţinut funcţia de primar al Iaşului în mandatele 1992, 1996 şi 2000, iar în noiembrie 2003 a fost numit prin decret prezidenţial în funcţia de Ambasador al României în Cuba.

În anul 2008, Simirad a câştigat postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, fiind ales pe listele PSD.

În septembrie 2009, Simirad a fost exclus din PSD, după ce a anunţat că îl sprijină pe Traian Băsescu în cursa prezidenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici