Situaţia din Ucraina, temă de discuţie între Iohannis şi regele Belgiei, Philippe

Relaţiile bilaterale şi situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, precum şi măsurile de ajutorare a refugiaţilor ucraineni, au reprezentat teme de discuţie între preşedintele Klaus Iohannis şi relege Belgiei, Philippe.

234 afișări
Imaginea articolului Situaţia din Ucraina, temă de discuţie între Iohannis şi regele Belgiei, Philippe

Sursa foto: Administraţia prezidenţială

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit vineri, pe Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa.

„Vizita Majestăţii Sale a avut loc pe fondul consolidării şi al intensificării dialogului bilateral la nivel înalt dintre România şi Belgia, la care se adaugă cooperarea strânsă dintre cele două state în domeniul apărării, inclusiv în contextul participării Regatului Belgiei cu un contingent militar la Grupul de luptă NATO din România. În cadrul convorbirilor, cei doi şefi de stat au salutat dinamica pozitivă a relaţiei bilaterale dintre România şi Belgia, în multiple domenii, şi coordonarea strânsă în plan european şi internaţional. Preşedintele României a apreciat rezultatele foarte bune ale cooperării dintre cele două ţări în domeniul apărării şi a mulţumit Majestăţii Sale pentru contribuţia Belgiei la măsurile de apărare şi descurajare de pe Flancul Estic, în mod deosebit pentru participarea la Grupul de luptă NATO din România”, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, din perspectiva securităţii şi apărării, discuţiile celor doi şefi de stat s-au concentrat pe situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, precum şi pe măsurile de ajutorare a refugiaţilor ucraineni.

„Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că România va continua să ofere asistenţă umanitară Ucrainei, accentuând rolul hub-ului de la Suceava pentru transferul sprijinului internaţional în beneficiul acestei ţări. Preşedintele României a arătat, totodată, că agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei ameninţă brutal arhitectura de securitate europeană şi ordinea internaţională bazată pe reguli, iar Aliaţii şi partenerii trebuie să continue să acţioneze unitar şi coordonat, atât în cadrul NATO, cât şi la nivelul Uniunii Europene, pentru a diminua impactul efectelor multiple şi profunde pe care le produce acest război. Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat, de asemenea, poziţia României de susţinere a procesului de aderare la Uniunea Europeană a Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei, în contextul opiniilor Comisiei Europene publicate astăzi şi al deciziilor prevăzute pentru reuniunea Consiliului European de săptămâna viitoare”, conform comunicatului de presă.

Cei doi şefi de stat s-au întâlnit cu militarii români, belgieni şi din celelalte contingente aliate aflaţi în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici