Sorin Oprescu a cerut sprijinul ambasadorilor în proiectele pentru Capitală

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut sprijinul ambasadorilor în vederea încheierii de parteneriate public-privat pentru finalizarea unor proiecte pentru Bucureşti, edilul menţionând printre aceste proiecte inelul median şi autostrada suspendată.

21 afișări
Imaginea articolului Sorin Oprescu a cerut sprijinul ambasadorilor în proiectele pentru Capitală

Sorin Oprescu a cerut sprijinul ambasadorilor în proiectele pentru Capitală (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Sunt o serie de proiecte pe care le gândim pentru Bucureşti şi pe care dorim să le începem în anul viitor. Nu se poate altfel decât direct printr-un parteneriat public-privat. Este o etapă de restrişti financiare şi este greu să te bazezi numai pe bugetul local", a spus primarul Sorin Oprescu, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

El a precizat că printre proiectele pentru care a cerut sprijinul ambasadorilor se numără inelul median şi autosatrada suspendată.

"Mai este vorba şi de proiectul Arena, care doresc să intre într-un parteneriat public-privat, într-o concesiune temporară. Este vorba în acelaşi timp de construcţia a câtorva bazine olimpice, făcute tot prin investiţie în cadrul unui parc sportiv naţional", a mai spus Oprescu.

"Avem câteva gânduri ca să putem să ne pregătim şi noi, peste ani, să putem să ne anunţăm pe piaţa internaţională a sporturilor", a adăugat Oprescu.

Cu aceeaşi ocazie, Sorin Oprescu a anunţat că au început şi lucrările la parcările subterane.

"Parcările subterane au început . Urmează ultimele pe care le avem în atribuire în parteneriat public-privat. Sunt Alba-Iulia şi Valter Mărăcineanu", a precizat edilul şef al Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici