Stoica: Dacă fuziunea e dusă la capăt, vom avea un partid puternic. Altfel, stânga dezbină dreapta

Fostul preşedinte al PNL Valeriu Stoica a declarat, miercuri, că "se bucură" că PNL şi PDL au luat decizia de a fuziona, că, dacă acest proces de fuziune va fi dus până la capăt, în România va exista un foarte puternic partid de dreapta, iar în caz contrar stânga va dezbina dreapta.

360 afișări
Imaginea articolului Stoica: Dacă fuziunea e dusă la capăt, vom avea un partid puternic. Altfel, stânga dezbină dreapta

Valeriu Stoica (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Mă bucur că PNL şi PDL a luat decizia de a fuziona. Este un proiect politic pe care îl susţin de multă vreme, am avut sentimentul că vorbesc în pustiu. Iată că, atunci când nu mă mai aşteptam, cele două partide au luat decizia să fuzioneze", a precizat Valeriu Stoica, la o dezbatere a Institutului de Studii Populare.

El a precizat şi motivele pentru care a pledat mereu pentru fuziunea dintre cele două partide şi nu doar pentru o alianţă, menţionând victoriile dreptei în alegeri în ultimii 25 de ani urmate de eşecul la guvernare.

Stoica a arătat că în 1996 CDR a avut parte de "o victorie spectaculoasă urmată de un dezastru" la guvernare, iar în 2004 s-a înregistrat o victorie a Alianţei DA, care la scurt timp s-a dezbinat, cu consecinţe asupra guvernării.

"În momentul de faţă, dacă acest proces de fuziune va fi dus într-adevăr până la capăt, este explicabil de ce am anumite rezerve în ceea ce priveşte succesul final al acestui proces instituţional de fuziune, deci, dacă acest proces de fuziune va fi dus până la capăt, asta înseamnă că vom avea în România după 25 de ani un foarte puternic partid de dreapta. Timp de 25 de ani am avut un dezechilibru între stânga şi dreapta, stânga a avut un partid puternic, niciodată PSD nu a scăzut în sondajele electorale sub pragul de 20-25%", a precizat Stoica.

El a arătat că, dacă acest proces de fuziune "se va tulbura", atunci se va intra din nou "în jocul pe care îl face stânga de 25 de ani", şi anume de a dezbina dreapta.

"Dacă se tulbură acest proces instituţional, dacă el va eşua, vom intra din nou în jocul pe care îl va face stânga de 25 de ani, stânga dezbină dreapta şi o face cu succes şi nu o putem acuza pentru că are această strategie", a adăugat Valeriu Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici