Stolojan: Alegerile în PDL să se desfăşoare la termen

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, joi, că alegerile interne pentru conducerea partidului ar trebui să se desfăşoare la termen, pe 16 iulie, acesta fiind un prilej bun pentru dezbaterea problemelor ridicate de şeful statului în discuţiile cu parlamentarii.

22 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Alegerile în PDL să se desfăşoare la termen

Stolojan: Alegerile în PDL să se desfăşoare la termen (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Nu ar trebui să se amâne. Dimpotrivă, alegerile acum ar trebui să se desfăşoare sub semnul dezbaterii foarte seriose în partid exact a problemelor care au fost ridicate şi în discuţiile între preşedinte şi membrii Parlamentului PDL. Ar fi chiar un moment favorabil dezbaterii în partid, serioasă, a problemelor care s-au ridicat în aceste luni", a spus Stolojan despre discuţiile din conducerea partidului privind o posibilă amânare a Convenţiei Naţionale până la finalul anului acesta sau primăvara lui 2010.

În opinia lui Stolojan, Convenţia din iulie este un prilej bun pentru a transforma alegerile într-un mijloc de a înlătura o serie de probleme care au fost semnalate şi de către preşedintele Traian Băsescu.

Despre motivele amânării Convenţiei, Stolojan a spus: "Sunt diferite judecăţi - că este un moment dificil pentru România, că cei mai mulţi membri ai partidului sunt angrenaţi în activitatea de guvernare fie la nivel central sau local şi trebuie să se concentreze pe acest lucru. Eu spun că, dimpotrivă, dezbaterile care au loc cu orice prilej de alegeri în partid ar trebui acum focalizate - cum să putem susţine Guvernul, autorităţile locale pentru a îndeplini aceste măsuri dureroase şi care presupun reforme".

Întrebat dacă preşedintele PDL, Emil Boc, ar fi dezavantajat de alegerile la termen în partid, în actualul context, Stolojan a respins această ipoteză, precizând că premierul este atacat în acest moment pe nedrept.

"Boc este atacat pe nedrept, din toate părţile", a mai spus Stolojan.

Liderii PDL au discutat, marţi, în Biroul Permanent Naţional, posibilitatea amânării Convenţiei Naţionale în cadrul căreia urmează să se voteze noua conducere centrală pentru iarna lui 2010 sau chiar primăvara lui 2011, motivaţia fiind gestionarea crizei economice.

O decizie în acest sens urmează să se ia la Colegiul Director al PDL, care va fi convocat cel mai probabil săptămâna viitoare şi în cadrul căruia se va analiza această modificare a calendarului alegerilor interne din PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici