Strategia de vaccinare, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri seara

Strategia de vaccinare, dar şi acordarea unor sporuri pentru angajaţii din Sănătate sunt pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri seara.

284 afișări
Imaginea articolului Strategia de vaccinare, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri seara

Strategia de vaccinare, pe ordinea de zi a şedinţei de Guven de vineri seara

Premierul Ludovic Orban i-a spus, la începutul şedinţei de Guvern de vineri seara, ministrului Sănătăţii că în urma negocierilor avute cu Sanitas, cu sindicatul Solidaritatea, cu sindicatul angajaţilor din Ambulanţă au rezultat o serie de concluzii, care trebuie transpuse în acte normative.

„Suntem pregătiţi, avem şi o hotărâre de Guvern şi o ordonanţă. Din discuţiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanţelor am preluat observaţiile şi acest spor de 25% pe care l-am negociat cu Sindicatul Ambulanţa se va completa cu cel de 55% pe care îl aveau şi vor avea un spor de 80%”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Acesta a anunţat şi un proiect de HG privind strategia de vaccinare.

„Avem şi o Hotărâre de Guvern cu strategia de vaccinare, pe care o să o ridicăm pe lista suplimentară”, a mai spus Tătaru.

De asemenea, în şedinţa de vineri va fi prezentată în primă lectură Schema Agro-Invest de garantare a creditelor pentru companiile din agricultură, care va avea un plafon de un milard de lei.

Tot pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului mai sunt ajutoarele de stat pentru HoReCa, în primă lectură, prelungirea voucherelor până la 31 decembrie 2021, dar şi prelungirea şomajului tehnic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici