Stroe: Berca nu demisionează din oportunism, ci pentru funcţie; nu ne-am gândit că şi Banu va pleca

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu ştia că parlamentarii liberali Gabriel Berca şi Mihai Banu vor pleca din partid, comentând, referitor la o afirmaţie a senatorului, că Berca nu demisionează din oportunism, ci pentru funcţie.

24 afișări
Imaginea articolului Stroe: Berca nu demisionează din oportunism, ci pentru funcţie; nu ne-am gândit că şi Banu va pleca

Stroe: Berca nu demisionează din oportunism, ci pentru funcţie; nu ne-am gândit că şi Banu va pleca (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Dacă au demisionat din PNL, înseamnă că PDL s-a hotărât să-i dea post de preşedinte de filială lui Berca. Gabriel Berca nu demisionează deci din oportunism, ci pentru funcţie", a spus el.

Întrebat dacă ştia că cei doi liberali vor pleca din PNL, Stroe a răspuns: "Nu ştiam".

"Însă comportamentul lor, care era precis direcţionat împotriva PNL şi cu o tăcere totală în raport cu PDL, ne spunea că într-o bună zi probabil se vor duce ca nişte slugi credincioase la PDL. Asta e. Nu ştiam, dar poţi presupune, poţi intui. Pe domnul Berca l-am intuit. Domnul Berca are impresia că e cu mult mai presus de ceea ce a primit la noi, probabil că va primi ceea ce merită de la PDL şi asta o vom vedea cât de curând", a spus Stroe.

El a subliniat, în privinţa deputatului Banu, că "era un tip mai revoltat din fire", menţionând că acest lucru nu deranja conducerea şi precizând că liderii nu s-au gândit că acesta "va pleca din PNL".

În privinţa motivului invocat de Berca privind existenţa la nivelul conducerii centrale a "unui soi de indiferenţă cu privire la structurile din teritoriu ale PNL", Stroe a precizat că nu ştie dacă senatorul se referea la o indiferenţă a conducerii faţă de structura din teriotriu condusă de Stavarache.

"Eu nu cred că el îl deplânge pe Stavarache. El dorea foarte mult să ia şefia judeţului Bacău. Acum câteva luni, când au fost alegeri, nu a reuşit să o ia, probabil s-a gândit să se ducă o fugă până la PD, vizavi, să îşi încerce norocul acolo", a spus secretarul general al PNL.

Senatorul PNL Gabriel Berca a demisionat, marţi dimineaţă, din partid, spunând că "lucrurile nu mai sunt în regulă în partid de mai multă vreme" şi că se va înscrie în PDL. Gabriel Berca a susţinut că, alături de el, demisionează din partid şi deputatul PNL Mihai Banu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici