Stroe: Declaraţia de susţinere a iniţiativei lui Tăriceanu se referea la dorinţa de menţinere a USL

Vicepreşedintele PNL Radu Stroe a afirmat, joi, într-un comunicat de presă, că nu pleacă din partid şi că declaraţia sa despre susţinerea iniţiativei lui Călin Popescu Tăriceanu se referea strict la dorinţa de menţinere a USL.

178 afișări
Imaginea articolului Stroe: Declaraţia de susţinere a iniţiativei lui Tăriceanu se referea la dorinţa de menţinere a USL

Vicepreşedintele PNL Radu Stroe (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Sunt membru fondator al Partidului Naţional Liberal, dar şi al Uniunii Social Liberale. Îmi menţin ideea de unitate, atât în cadrul PNL, cât şi în cel al USL. Şi de aceea, declaraţia mea de ieri referitoare la susţinerea iniţiativei domnului Călin Popescu-Tăriceanu se referea strict la dorinţa de menţinere a USL, nicidecum la ruperea partidului sau demisia din PNL", precizează Radu Stroe, într-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Stroe menţionează că, în cadrul tuturor întâlnirilor oficiale şi/sau informale ale PNL, şi-a exprimat acest punct de vedere, asumat şi cu argumente.

Radu Stroe arată că, în aceeaşi măsură, îi felicită pe colegii liberali care au menţinut colaborarea USL la nivel local, chiar şi după decizia statutară de ieşire de la guvernare.

"Acest lucru nu arată decât că o fac pentru o mai bună organizare şi funcţionare a administraţiei locale şi, nu în ultimul rând, pentru a ţine, în continuare, cont de votul masiv al cetăţenilor care au crezut, în 9 decembrie 2012, în succesul unei guvernări USL", afirmă Stroe în comunicatul de presă.

El menţionează că "nu este de acord cu fracturarea Partidului Naţional Liberal şi crede doar în ideea unei unităţi de partid, care poate promova şi aplica măsurile liberale, în favoarea cetăţenilor care cred în astfel de valori".

Stroe mai declară că, de-a lungul timpului, în cadrul PNL au existat poziţii divergente şi opinii exprimate liber care, de cele mai multe ori, au dus doar la recalibrarea acestei formaţiuni politice istorice şi la capacitarea unor mase electorale favorabile atunci când nimeni nu mai credea în succesul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici