Stroe: Salutăm decizia CC, magistraţii care au votat favorabil au demonstrat probitate morală

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat vineri că liberalii salută decizia CC, menţionând că magistraţii Curţii care au votat în favoarea contestaţiei depuse de PNL au manifestat probitate morală şi profesională refuzând să execute ordinele politice ale puterii Băsescu-Udrea-Boc.

33 afișări
Imaginea articolului Stroe: Salutăm decizia CC, magistraţii care au votat favorabil au demonstrat probitate morală

Stroe: Salutăm decizia CC, magistraţii care au votat favorabil au demonstrat probitate morală (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"PNL salută decizia de azi a Curţii Constituţionale, apreciem că magistraţii CC care au votat în favoarea contestaţiei depuse de PNL au manifestat probitate morală şi profesională refuzând să execute ordinele politice ale puterii Băsescu-Udrea-Boc", a susţinut Radu Stroe.

El a subliniat că "decizia de azi a CC e o declaraţie de faliment a guvernării Băsescu-Boc-Udrea".

"Acestor oameni PNL le-a atras atenţia că tăierile de pensii şi salarii nu rezolvă criza economică, nu doar că sunt aberante din punct de vedere ecomonic, ci şi că încalcă drepturile şi libertăţile românilor. Din incompetenţă şi ticăloşie, actuala guvernare a ignorat apelurile noastre şi s-a încăpăţânat să ia aceste decizii îndreptate împotriva românilor Ni se pare în continuare o nedreptate reducerea cu 25 % a salarilor medicilor, profesorilor, poliţiştilor şi militarilor, pe care, din câte se pare, Curtea Constutuţională le-a găsit în conformitate cu Legea Fundamentală", a spus Stroe.

El a mai spus că, din păcate, această decizie ar gira incompetenţa actualului Guvern, şi a ţinut să menţioneze că liberalii îi sfătuiesc pe cetăţeni "să atace individual în instanţe civile aceste măsuri".

"PNL îi va ajuta în măsura posibilităţilor cu asistenţă juridică necesară, organizaţiile noastre au trimise în acest sens toate dispoziţiile necesare precum şi toate colaborările pe care le avem cu firmele (de avocatură-nr)", a apreciat Stroe.

El a conchis că decizia CC este "o oază de normalitate într-un cadru instituţional din ce în ce mai aservit actualei guvernări".

Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţionale articolul 1 litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi articolul 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Articolul 1, litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor se referă la "pensiile de serviciu ale judecătorilor, procurorilor şi judecătorilor, respectiv magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale".

Potrivit articolului 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, "de la data intrării în vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, precum şi indemnizaţia de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, se diminuează cu 15%. La determinarea cuantumului brut al pensiilor, precum şi a indemnizaţiei de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, ce vor fi stabilite sau acordate începînd cu data intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie utilizată este de 622,9 lei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici