Sulfina Barbu: Reorganizarea administrativ-teritorială este o necesitate până în 2012

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, vineri, la Bistriţa, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, că reorganizarea administrativ-teritorială a ţării este o necesitate până în 2012, afirmând că, în caz contrar, din 2013 România va avea probleme în accesarea fondurilor europene.

123 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Reorganizarea administrativ-teritorială este o necesitate până în 2012

Sulfina Barbu: Reorganizarea administrativ-teritorială este o necesitate până în 2012 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Reorganizarea administrativ-teritorială este o necesitate până în 2012. Din 2013, accesarea fondurilor europene se va face conform nomenclatorului, la nivel de regiune. România poate alege să rămână pe această organizare şi să aibă probleme în accesarea fondurilor europene din 2013 până în 2020, pentru că discutăm despre următorul exerciţiu financiar, sau putem să decidem împreună să facem primul pas în organizarea administrativ-teritorială şi să accesăm fonduri europene în acest exerciţiu financiar", a spus Sulfina Barbu, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Barbu a adăugat că a participat la negocieri, iar UE a spus foarte clar că rata de rentabilitate internă pentru aceste zone nu corespunde standardelor.

"«Ne pare rău, dar noi nu dăm bani către România necondiţionat, avem nişte criterii, acestea sunt criteriile, asta e situaţia. Pentru oraşele de până în 10.000 de locuitori nu putem să acordăm în acest exerciţiu financiar bani». Nu a fost o negociere proastă, ci a fost o decizie a Comisiei Europene. Banii sunt de la membrii din UE, au şi dumnealor criterii. Era important ca oraşele cu sub 10.000 de locuitori care nu intră în programele regionale să poată fi sprijinite. Nu au putut fi sprijinite din acest motiv. Vom avea dificultăţi mai mari din 2013 dacă nu gândim inteligent primul pas din reorganizarea administrativ-teritorială, în interesul României", a afirmat Barbu.

Vineri, la Bistriţa, a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, la care a participat şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

Blaga declarase, anterior, în faţa primarilor de municipii prezenţi la Adunarea Generală a Municipiilor din România, că încă de anul acesta se va lucra la noua organizare teritorială a României, dar aceasta nu va fi implementată mai devreme de 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici