Sulfina Barbu, vicepreşedintele PNL: ”PSD amăgeşte salariaţii din sectorul public cu salarii pe care nu le pot asigura”

Vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu a criticat duminică proiectul de lege privind salarizarea, spunând că principala sarcină a creşterii salariilor rămâne, de fapt, viitorului guvern şi că actul normativ conţine discriminări între sectorul public şi cel privat.

792 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu, vicepreşedintele PNL: ”PSD amăgeşte salariaţii din sectorul public cu salarii pe care nu le pot asigura”

Sulfina Barbu, vicepreşedintele PNL: ”PSD amăgeşte salariaţii din sectorul public cu salarii pe care nu le pot asigura” (Imagine: MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO)

”Salariul minism brut în anul 2022, ultimul an de creşteri salariale, are valoarea de 2.500 de lei, dar în conformitate cu programul de guvernare al majorităţii, avem următoarea evoluţie a salariului minim brut, cât sunt ei la guvernare: 1.450 în 2017, 1.550 în 2018, 1.650 în 2019 şi 1.750 în anul 2020. Rezultă că principala sarcină privind creşterea salariilor rămâne pentru anii 2021 şi 2022, cu o sumă de 750 de lei, adică cu 365 de lei pe an. PSD pune în sarcina viitorului guvern creşterea salariilor, recunoscând că nu este capabil să susţină o creştere economică sustenabilă în perioada de guvernare, până în anul 2020. Amăgesc salariaţii din sectorul public cu salarii pe care de fapt nu le pot asigura în exerciţiul guvernamental actual”, a declarat vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu.

Sulfina Barbu a mai spus că situaţia salariului minim brut nu este reglementată clar în proiectul de lege.

”Este necesar ca în Legea salarizării unitare să fie introdus un mecanism pentru salariul minim brut, în funcţie de productivitatea muncii şi de rata inflaţiei. Doar atunci, lucrurile vor fi clare pentru toţi cei din domeniul bugetar”, a mai adăugat vicepreşedintele PNL.

PNL acuză o discrimineare între sectorul public şi cel privat.

”PSD introduce, prin acest proiect, o discriminare între domeniul public şi domeniul privat. (...) Eliminarea tichetelor de masă care sunt acordate acum în sistemul public. Aceste tichete sunt înlocuite cu acordarea indemnizaţiilor anuale de hrană, la nivel a două salarii de bază minim brute pe ţară. Trebuie să analizăm în ce măsură o astfel de prevedere este constituţională”, a mai spus Sulfina Barbu.

În perioada următoare PNL va avea o serie de întâlniri cu sindicatele pe tema salarizării, urmând ca apoi să anunţe concluziile şi măsurile care pot fi luate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici