Suspendarea lui Mircea Geoană din PSD a expirat

Suspendarea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, din calitatea de membru al PSD a expirat luni.

815 afișări
Imaginea articolului Suspendarea lui Mircea Geoană din PSD a expirat

Suspendarea lui Mircea Geoană din PSD a expirat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis, în 13 decembrie 2010, suspendarea lui Mircea Geoană pentru o perioadă de şase luni din calitatea de membru al PSD.

Cele şase luni de suspendare din PSD a lui Geoană s-au încheiat luni.

Ca membru PSD, Mircea Geoană participa, în calitate de preşedinte al Senatului, la şedinţele BPN al partidului.

La momentul luării deciziei de suspendare, Victor Ponta declara că nimeni din BPN nu a solicitat retragerea sprijinului pentru funcţia de preşedinte al Senatului pentru Geoană. "Nu vrea nimeni să îi retragă sprijinul de la Senat, este foarte clar lucrul acesta. Este o altă sancţiune, dacă vă uitaţi în Statut. Erau trei sancţiuni: retragerea sprijinului pentru funcţie, suspendarea pentru şase luni sau excluderea. S-a votat suspendarea pe şase luni, funcţia de la Senat rămâne a PSD şi are în continuare sprijinul domnul Geoană", preciza Ponta.

Preşedintele PSD mai declara că Mircea Geoană va avea ocazia să demonstreze dacă mai vrea să rămână în echipa PSD.

Mircea Geoană declara, atunci, că el rămâne membru al PSD indiferent de lupta politică ce se duce, că decizia BPN de a-l suspenda este nestatutară, hotărârea aparţinând organizaţiei din Dolj, iar dreptul de opinie în partid trebuie să rămână necenzurat.

Geoană a fost sancţionat după ce a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

Conform Statutului partidului, membrilor PSD care au săvârşit abateri de la prevederile Statutului ori care prin activitatea sau comportamentul lor aduc prejudicii partidului li se aplică, în funcţie de gravitatea acestora, sancţiuni, una dintre acestea fiind suspendarea pe o perioada de 6-12 luni din calitatea de membru al formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici