Swoboda sugerează că Adrian Severin ar trebui să demisioneze din PE

Vicepreşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat, luni, la RFI, că "orice caz de corupţie sau semicorupţie este total inacceptabil" şi a sugerat că Adrian Severin ar trebui să demisioneze din PE.

18 afișări
Imaginea articolului Swoboda sugerează că Adrian Severin ar trebui să demisioneze din PE

Swoboda sugerează că Adrian Severin ar trebui să demisioneze din PE (Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Scandalul privind presupusa mită destinată eurodeputatului PSD Adrian Severin a dat naştere unei crize "foarte severe de imagine pentru Parlamentul European", declară Swoboda.

"Cred că orice caz de corupţie sau semicorupţie este total inacceptabil. Suntem bine plătiţi pentru munca noastră şi cineva nu ar trebui să fie plătit pentru un lucru pentru care e deja plătit în Parlamentul European", explică vicepreşedintele grupului socialist.

El sugerează că Adrian Severin ar trebui să demisioneze, aşa cum a făcut-o unul din cei trei eurodeputaţi vizaţi de dezvăluirile din cotidianul britanic Sunday Times.

"Mesajul nostru trebuie să fie foarte clar: europarlamentarul conservator austriac a demisionat deja, deci vă daţi seama care sunt aşteptările. Ţine de domnul Severin să ia o decizie clară!", afirmă oficialul european.

Hannes Swoboda declară că înregistrarea video este grăitoare: "Am văzut înregistrarea video, care vorbeşte de la sine. În al doilea rând, este o criză foarte severă de imagine pentru Parlamentul European şi trebuie să facem tot ce putem pentru a corecta această imagine".

Potrivit ziarului citat, Adrian Severin şi alţi doi europarlamentari ar fi primit bani pentru a depune amendamente legislative. Severin susţine că nu a făcut nimic ilegal şi că se încearcă eliminarea unui personaj "incomod", "un român cu influenţă". Hannes Swoboda e însă de altă părere. "Nu suntem în Parlamentul European ca să facem lobby, suntem aici ca să muncim, asta este foarte clar! Nu suntem plătiţi pentru munca noastră de către anumiţi oameni sau companii private, ci de către public. Prin urmare, trebuie să fim foarte stricţi!", conchide parlamentarul socialist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici