Tăriceanu: Ambasadorii nu cred că sunt juriştii de profesie, cum nici eu nu sunt expert în Codul Penal

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a declarat că ambasadorii ţărilor UE, cu care s-a întâlnit zilele trecute, nu au pus întrebări concrete pe modificarea legilor Justiţiei, deoarece nu sunt jurişti de profesie, dar le-a transmis că se vor face modificări acolo unde e necesar.

236 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Ambasadorii nu cred că sunt juriştii de profesie, cum nici eu nu sunt expert în Codul Penal

Tăriceanu: Ambasadorii nu cred că sunt juriştii de profesie, cum nici eu nu sunt expert în Codul Penal

"Eu am avut şi o discuţie cu ambasadorii ţărilor la Bucureşti. Am să vă spun că da, unii dintre ambasadori ne-au întrebat dacă unele prevederi ale Codurilor ar putea să pună în pericol cooperarea internaţională în domeniul traficului de persoane, combaterii terorismului, cum ar fi termenele de prescriere. Răspunsul meu a fost următorul, ce facem dacă nu impunem nicio limită, pentru că sunt dosare care sunt ţinute în continuare pentru a fi folosite în momente cheie. Anumite prevederi laxe din Codul penal au permis aceste derapaje grave şi pe care avem intenţia să le corectăm. În acelaşi timp, le-am spus că luăm în considerare opinia lor şi corectăm acolo unde se poate", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a discutat joi cu şefii misiunilor diplomatice din statele membre ale Uniunii Europene, printre temele abordate fiind şi modificările la legile Justiţiei, dar şi MCV, care riscă să fie transformat într-un mecanism ineficient.

Cât priveşte îngrijorarea privind modificarea legilor justiţiei, Tăriceanu a comentat: "Nu, nu au fost puse întrebări concrete şi vă spun şi de ce. Ambasadorii nu cred că sunt juriştii de profesie, cum nici eu nu sunt expert în Codul penal, şi discuţia nu avea niciun sens să capete un aspect de seminar. Temeri e mult, cred că mai degrabă preocupări după informaţii vehiculate în spaţiul public. Cei care lucrează în Comisia pentru elaborarea Codului penal şi ministrului Justiţiei vor putea da explicaţii pentru a linişti, îndepărta aceste preocupări", a mai spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici