Tăriceanu: Declaraţia lui Băsescu e nedemnă de un şef de stat; Nicolăescu: Ticălosul e Băsescu

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, marţi, că declaraţia preşedintelui privind "ticăloşiile" făcute de liberali cu bugetul în 2007-2008 nu sunt demne de un şef de stat, fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu adăugând că "ticălosul" e Traian Băsescu, acesta minţind.

18 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Declaraţia lui Băsescu e nedemnă de un şef de stat; Nicolăescu: Ticălosul e Băsescu

Tăriceanu: Declaraţia lui Băsescu e nedemnă de un şef de stat; Nicolăescu: Ticălosul e Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Referindu-se la declaraţiile şefului statului privind "ticăloşiile făcute cu bugetul ţării în 2007 şi 2008", liderul deputaţilor PNL a spus că această afirmaţie este iresponsabilă şi nedemnă de un şef de stat.

"Nu aş face comentarii la declaraţiile lui Băsescu, sunt declaraţii iresponsabile, nedemne de un şef de stat. În legătură cu modul în care bugetul funcţionează, după cum ştiţi, tot ceea ce înseamnă bani publici în România sunt controlaţi de către Curtea de Conturi, există o instituţie care controlează modul de execuţie al bugetului, iar bugetul nu poate să fie cheltuit decât în cadrul legii bugetului de stat, care este votată de Parlament. Bugetul nu este la discreţia vreunei persoane în România, poate află preşedintele acest lucru", a susţinut Tăriceanu.

Pe de altă parte, viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a declarat că Traian Băsescu este "ticălosul" în această problemă pentru că minte în legătură cu cifra deficitului la fondul de pensii.

"Faţă de domnul Tăriceanu, care are eleganţa să nu-i răspundă cum merită lui Traian Băsescu, o să spun că ticălos este Traian Băsescu. Ticălos pentru că nu spune adevărul poporului român şi minte în continuare. Adevărul este următorul şi vă rog să căutaţi declaraţiile în care spunea că deficitul la fondul de pensii este de 500 milioane de euro, acum s-a trezit că deficitul este de 3 miliarde de euro. Dacă cineva ar avea curiozitatea să verifice declaraţiile domnului Băsescu, ar înţelege că, de fapt, domnul Băsescu nu spune un lucru esenţial, şi anume că sub guvernarea lui, pentru că el guvernează de fapt România din 2008 încoace, în România nu este creştere economică care să poată susţine sistemele publice de pensii, sănătate şi altele, ci, dimpotrivă, dânsul a provocat recesiune economică în România şi, ca atare, niciun sistem nu mai poate fi sustenabil nici dacă nu creşteau pensiile cu un leu", a spus Nicolăescu.

El a subliniat că "ticălos este cel care vorbeşte despre ticăloşie, pentru că nu informează populaţia să spună: «eu conduc prost România, eu îmi bat joc de România şi, ca atare, îmi bat joc de voi, stimaţi români»".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Dorneşti, că nu situaţia ţării este dramatică, şi cea a fondului de pensii, pentru că "un deficit de 3,6 miliarde de euro nu este joacă", spunând că "ticăloşii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiile ţipă acum".

Întrebat de ziarişti dacă situaţia ţării este atât de damatică, aşa cum a afirmat cu o zi în urmă, Băsescu a răspuns: "Situaţia ţării nu, a fondului de pensii da. Un deficit de 3,6 miliarde de euro nu este joacă".

Întrebat, de asemenea, care este soluţia, şeful statului a spus: "Aducem bani din altă parte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici