Tăriceanu: Demisia lui Botiş ar fi un gest de minimă moralitate

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că demisia ministrului Muncii, Ioan Botiş, ar reprezenta, acum, un gest de minimă moralitate, el apreciind că democrat-liberalul ar fi trebuit să demisioneze înainte ca dezvăluirile respective să iasă la suprafaţă.

26 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Demisia lui Botiş ar fi un gest de minimă moralitate

Tăriceanu: Demisia lui Botiş ar fi un gest de minimă moralitate (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat dacă Botiş ar trebui să demisioneze, Tăriceanu a spus: "Mi se pare că trebuia să ia decizia aceasta înainte ca toate dezvăluirile legate de ONG-urile în care funcţionează soţia lui şi fondurile care sunt accesate să iasă la suprafaţă. Evident că ministrul nu poate invoca faptul că nu cunoştea aceste lucruri".

El a arătat că, în acest moment, demisia lui Botiş ar reprezenta un gest de minimă moralitate, singurul de altfel, pe care ministrul mai poate să îl facă.

"Acum nu mi se pare decât un gest de minimă moralitate şi atitudine de corectitudine politică. Demisia este singurul lucru pe care îl poate face", a subliniat liderului deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, este verificat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care urmează să stabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese, având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul "Şansa la demnitate", finanţat de UE şi Guvern.

Şi Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) s-a autosesizat după articolele din media legate de un posibil conflict de interese în care s-ar afla ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, şi a început o anchetă, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea instituţiei.

Botiş a avut, marţi, la Palatul Victoria o discuţie de 30 minute cu premierul Emil Boc. El a declarat agenţiei MEDIAFAX că i-a prezentat premierului Emil Boc cazul privind fondurile europene în care este soţia lui este consilier şi că i-a spus că demisia sa este "inevitabilă" dacă ANI va constata că există un conflict de interese.

Ministrul Muncii a declarat anterior că îşi va da demisia din funcţie dacă în cazul său se va dovedi un conflict demonstrat în termeni juridici.

"Dacă este un coflict demonstrat în termeni juridici, atunci există o singură cale: îmi voi da demisia", a spus Botiş.

Ministrul Muncii a spus că aşteaptă decizia ANI, dar că va avea o discuţie atât cu premierul Emil Boc, cât şi cu colegii din partid.

Botiş a declarat, luni seara, pentru agenţia MEDIAFAX că din punct de vedere juridic nu are nici o legătură cu ONG-ul care a primit fonduri europene şi la care consilier de proiect este soţia sa. El menţionează că nu există un conflict de interese, dar dacă va fi afectată imaginea PDL, demisionează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici