Tăriceanu: Finanţele să găsească resurse, să permită introducerea scutirii de la impozitul pe profit

Senatorul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că Ministerul de Finanţe trebuie să găsească resurse reprezentate de reducerea unor cheltuieli excesive cu aparatul birocratic care să permită introducerea scutirii de la impozitul pe profit investit, susţinută de PNL.

111 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Finanţele să găsească resurse, să permită introducerea scutirii de la impozitul pe profit

Senatorul PNL Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu o intenţie a PNL de a scădea o taxă prin introducerea scutirii de la impozitul pe profitul investit, Tăriceanu a precizat că este bine ca partidul să vină cu o asemenea propunere.

Tăriceanu a susţinut că datele recente indică o valoare aproximativ egală a profiturilor firmelor cu cea a pierderilor firmelor şi a arătat că pierderile, într-o proporţie de aproape 70%, sunt date de IMM-uri care în această perioadă de criză economică s-au decapitalizat.

El a spus că economia dată de firmele pur româneşti cu capital românesc este o economie slăbită, afectată de criză.

"Sigur că o astfel de măsură ar fi absolut necesară pentru a da o gură de oxigen capitalului românesc, firmelor în sine, de a se putea recapitaliza şi de a începe să facă o politică de investiţii care în final duce la crearea de locuri de muncă", a menţionat Tăriceanu.

El a mai spus că, dacă se urmăreşte o revigorare a economiei şi creşterea locurilor de muncă, această măsură de scutire de impozit a capitalului investit este măsura cea mai utilă în acest moment.

Întrebat dacă România îşi permite o astfel de scădere de taxe, Tăriceanu a răspuns: "Cred că trebuie să ne permitem. Ministerul de Finanţe cred că poate să găsească acele rezerve reprezentate de reducerea unor cheltuieli excesive cu aparatul birocratic care să permită introducerea unei astfel de măsuri", a spus Tăriceanu.

El a arătat că odată cu introducerea acestei scutiri trebuie aplicată şi reducerea CAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici