Tăriceanu, întrebat dacă ar intra din nou la guvernare: Răspuns e clar şi scurt „nu”/ Protocolul cu PSD a fost denunţat când ALDE a decis ieşirea de la guvernare

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu ar intra la guvernare alături de PNL, însă le-a transmis liberalilor că ALDE ar susţine moţiunea de cenzură, dacă îi vor fi prezentaţi paşii următori, cum ar fi programul de guvernare şi echipa guvernamentală.

166 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, întrebat dacă ar intra din nou la guvernare: Răspuns e clar şi scurt „nu”/ Protocolul cu PSD a fost denunţat când ALDE a decis ieşirea de la guvernare

Tăriceanu, întrebat dacă ar intra din nou la guvernare: Răspuns e clar şi scurt „nu”

„Discuţii le-am spus aşa, o tatonare, o discuţie exploratorie pe care PNL a avut-o şi cu noi, cum a avut şi cu celelalte partide, adică şi cu USR, UDMR şi Pro România, cred că e normal. Suntem partid de opoziţie. Vor să ştie ce intenţie avem. Am explicat mai devreme la Şcoala de vară şi cred că aţi reţinut, că putem să votăm o moţiune de cenzură cu condiţia să vedem care sunt paşii următori, care ar fi programul de guvernare, care ar fi echipa guvernamentală care ar urma. Acest lucruri nu le-am discutat încă. S-ar putea să le discutăm, în condiţiile în care PNL îşi doreşte să avanseze pe acest teren. În ceea ce priveşte o eventuală intrare la guvernare, răspunsul este scurt şi clar”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, la Constanţa, întrebat dacă ar fi tentat la o eventuală guvernare alături de PNL.

„Discuţii le-am spus aşa o tatonare, o discuţie exploratorie aşa cum PNL a avut şi cu UDMR, USR şi Pro Romnia. Vor să ştie ce intenţii avem. Am spus că putem să votăm o moţiune de cenzură, cu condiţia să vedem care vor fi paşii următori. Aceste lucruri nu le-am discutat încă. S-ar putea să le discutăm. În ceea ce priveşte o intrare la guvernare, răspunsul este scurt şi clar: «nu».”, a completat liderul ALDE.

PNL va depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă în momentul în care demersul va fi susţinut şi semnat de peste 233 de parlamentari.

Tăriceanu: Protocolul cu PSD a fost denunţat când ALDE a decis ieşirea de la guvernare

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că protocolul cu PSD a fost denunţat pe 26 august, atunci când partidul a votat ieşirea de la guvernare. Preşedintele ALDE a precizat că demersul a fost unul politic, pentru că nu există un protocol pe care partidul să îl fi avut cu PSD.

„A fost denunţat din punct de vedere politic, că nu există legal la această chestiune, a fost denunţat odată cu anunţul de retragere de la guvernare făcut în 26 august, în cadrul Delegaţiei Permanente, când a fost un punct distinct pe ordinea de zi – denunţarea protocolului şi retragerea de la guvernare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, la Constanţa.

ALDE a transformat şedinţa informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă din partid. Aceştia acceptaseră funcţii în Guvern şi Senat din partea PSD, după ce ALDE a decis să plece de a guvernare.

Graţiela Gavrilescu, exclusă vineri din ALDE, a anunţat, printr-o postare făcută pe Facebook, că „protocolul cu PSD-ALDE nu a fost denunţat din punct de vedere legal”.

Taguri:
tăriceanu,
pnl,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici