Tăriceanu: La 150 de ani de Senat avem un concert la Ateneu, o monedă jubiliară şi emisiune de timbre

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, la finalul unei întâlniri cu liderii grupurilor parlamentare, că pentru aniversarea a 150 de ani de existenţă a Senatului vor fi emise o monedă jubiliară şi o emisiune de timbre şi va fi organizat un concert la Ateneul Român.

151 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: La 150 de ani de Senat avem un concert la Ateneu, o monedă jubiliară şi emisiune de timbre

Tăriceanu: La 150 de ani de Senat avem un concert la Ateneu, o monedă jubiliară şi emisiune de timbre (Imagine: Marius Vasilică / Mediafax Foto)

Tăriceanu a precizat că s-a convenit ca aniversarea a 150 de existenţă a Senatului să fie sărbătorită pe 17 iunie.

"Cu acel prilej vom organiza o sesiune solemnă a Senatului, vom avea o serie de invitaţi, vom putea să oferim două cărţi, una din ele cuprinde o serie de referiri la personalităţi marcante din istoria Senatului, la scurte biografii ale acelor persoane. Cealaltă carte va fi un album dedicat Senatului care va conţine mai mult, o parte grafică şi sper să avem şi alte surprize plăcute, în colaborare cu Banca Naţională încercăm să scoatem o monedă jubiliară. Împreună cu Romfilatelia, de asemenea, încercăm să vedem dacă putem cu acest prilej să avem o emisiune de timbre, o emisiune mai specială. Nu în ultimul rând, o dezbatere de nivel academic, legată de rolul Senatului astăzi şi în perspectivă, pe care dorim să o organizăm sub egida Academiei Române", a declarat preşedintele Senatului.

El a precizat că pentru aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului va fi organizat un concert la Ateneul Român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici