Tăriceanu: Libertatea individuală este desconsiderată, procurorii vorbesc de planuri de arestări

Preşedintele PLR şi al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că în România are loc un asalt asupra valorilor instituţiilor democratice, în care prezumţia de nevinovăţie a dispărut, el declarându-se "şocat" de faptul că procurorii vorbesc "cu nonşalanţă de planuri de arestări".

143 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Libertatea individuală este desconsiderată, procurorii vorbesc de planuri de arestări

Tăriceanu: Libertatea individuală este desconsiderată, procurorii vorbesc de planuri de arestări (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Călin Popescu Tăriceanu a spus, vineri, la Congresul UDMR, că libertatea individuală este desconsiderată şi încă "mai bântuie fantomele regimului Băsescu, pe lângă cele ale comunismului", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Astăzi, în România, asistăm la un asalt asupra valorilor fundamentale ale instituţiilor democratice. Libertatea individuală este, din nou, desconsiderată, vedem oameni care sunt bănuiţi că ar cădea sub incidenţa legii, dar libertatea lor pare, în ochii altora, să nu valoreze prea mult. Prezumţia de nevinovăţie a dispărut, sunt şocat când unii procurori vorbesc cu nonşalanţă de plan de arestări. Unde suntem? Este regretabil că nu numai fantomele comunismului mai bântuie prin România, dar şi fantomele regimului Băsescu. Privesc cu regret cum unii reprezentanţi tineri ai opoziţiei preiau discursul populist şi demagogic al lui Băsescu, discursul iresponsabil, care vizează distrugerea instituţiilor fundamentale”, a spus Tăriceanu.

Acesta a susţinut că este nevoie de o politică de responsabilitate, pe care o aşteaptă şi electoratul.

În opinia lui Tăriceanu, "modelele politice" din ultima perioadă - începând cu fostul preşedinte şi continuând cu "apropriaţii lui colaboratori sau colaboratoare" - nu trebuie urmate.

"Mă întreb de ce cancelarul Germaniei nu se dă cu bicicleta, nu sare cu paraşuta, nu poartă genţi scumpe. Nu e cu nimic mai prejos decât ceilalţi oameni dacă ai o atitudine sobră, responsabilă, şi cu privirea îndreptată spre viitor, către construcţie, nu către distrugere şi conflict”, a spus preşedintele PLR.

La cel de-al 12-lea Copngres al UDMR sunt prezenţi peste 770 de delegaţi şi aproximativ 150 de invitaţi, între care lideri politici din Ungaria şi România: preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, liderul PLR, preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, co-preşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, liderul PC, Daniel Constantin, vicepremierul Uugariei Semjén Zsolt, precum şi alţi politicieni de marcă din România şi străinătate.

Congresul se desfăşoară în perioada 17 - 18 aprilie la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al Uniunii fiind actualul lider al uniunii, Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici