Tăriceanu: MAE român s-a comportat "profesionist" în problema conflictului din Ucraina

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că apreciază modul "profesionist" în care a acţionat Ministerul român de Externe în ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, spunând că MAE a avut contribuţii "esenţiale" la condamnarea agresiunii.

96 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: MAE român s-a comportat "profesionist" în problema conflictului din Ucraina

Tăriceanu apreciază că MAE român s-a comportat "profesionist" în problema conflictului din Ucraina (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Prezent, vineri, la Ploieşti, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că Ministerul român al Afacerilor Externe a avut "contribuţii esenţiale" la redactarea documentelor Uniunii Europene, prin care este condamnată agresiunea Rusiei în Ucraina.

"Ministerul de Externe în această perioadă a fost activ şi s-a comportat profesionist. A avut contribuţii esenţiale pe care le cunosc la redactarea poziţiei oficiale a UE din care facem parte cu privire la criza din Ucraina, la condamnarea ei, la condamnarea agresiunii. Sunt elemente concrete la care Ministerul de Externe şi România şi-au adus contribuţia, aşa încât criticile singur că întotdeauna pot veni, dar eu mă bazez pe cunoaşterea realităţilor şi de aceea apreciez modul în care ministerul a acţionat", a spus Tăriceanu.

Prezent săptămâna aceasta la Ploieşti, europarlamentarul Cristian Preda a catalogat drept "laş" modul de a acţiona al MAE în chestiunea conflictului din Ucraina, Preda spunând că ministrul de Externe, Titus Corlăţean, "ori îşi face treaba, ori lasă pe altcineva, competent".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici