Tăriceanu: PNL trebuie să-şi fructifice poziţia şi să-şi asume responsabilităţile

PNL trebuie să-şi fructifice poziţia pe care o are în acest moment şi să-şi asume responsabilităţile, a declarat, luni seară, Călin Popescu Tăriceanu, înaintea şedinţei BPC, menţionând că toate opţiunile sunt demne de a fi analizate şi că a merge în opoziţie la fel de onorabil ca a fi la putere.

29 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: PNL trebuie să-şi fructifice poziţia şi să-şi asume responsabilităţile

Tăriceanu: PNL trebuie să-şi fructifice poziţia şi să-şi asume responsabilităţile (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Întrebat dacă îşi doreşte o colaborare cu PDL, Tăriceanu a ţinut să explice că "mai degrabă" îşi doreşte altceva" anume să nu mai revadă PNL în situaţia penibilă în care era duminică -"ca un fel de mică remorcă a PSD-ul".

El a opinat că PNL trebuie să-şi fructifice poziţia pe care o are în acest moment şi să-şi asume responsabilităţile.

"Cred că PNL trebuie să-şi fructifice poziţia foarte puternică pe care o are în acest moment şi să-şi asume responsabilităţile. Acest lucru înseamnă că faţă de criza politică prelungită de peste două luni de zile, faţă de criza economică de un an de zile, avem obligaţia să găsim o soluţie. Ceea ce presupune, fără îndoială, de a alege fie a merge în opoziţie, ceea ce este perfect onorabil, la fel de onorabil ca a fi la putere. Mă aştept ca în această seară BPC să discute situaţia politică creată", a spus Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, liberalii au obligaţia să găsească o soluţie, menţionând că a merge în opoziţie este la fel de onorabil ca a fi la putere.

El a p recizat că, atât în opoziţie, cât şi la guvernare, PNL are o singură obligaţie, anume să-şi asume valorile şi principiile şi să dea un sentiment clar că le susţine şi le promovează.

Tăriceanu a opinat că trebuie să se acţioneze cu curaj într-o direcţie sau alta, în funcţie de ce va decide majoritatea din partid.

"Cred că nu trebuie să facem altceva decât să gândim cu propriul nostru cap şi să nu ne lăsăm angrenaţi în ceea ce vrea să facă un partid sau altul - PSD sau PDL. Trebuie să analizăm posibilităţile, opţiunile, să dovedim că suntem un partid mare, cu anvergură naţională, care este dispus să-şi asume responsabilităţile pentru care a intrat în politică şi să acţionăm cu curaj într-o direcţie sau în alta în funcţie de ceea ce va decide majoritatea din partid. Cred că trebuie să ne consultăm cu colegii din partid în cadrul CNEx şi să vedem care sunt opţiunile", a apreciat Tăriceanu.

Fostul premier a mai spus, înainte de a intra la şedinţa BPN al PNL, că liberalii trebuie să se consulte, să analizeze opţiunile.

El a adăugat că în acest moment "graba ar fi complet nepotrivită", aşa cum a fost în ultima perioadă o acţiune din păcate de prea dese ori o caracteristică pentru PDL.

"Trebuie să stăm să analizăm la rece şi să vedem", a mai spus el, menţionând că toate soliţiile trebuie avurte în vedere şi toate opţiunile sunt demne de a fi analizate.

"Trebuie să stăm să analizăm la rece şi să vedem către ce soluţie ne putem îndrepta. Toate soluţiile trebuie avute în vedere, toate opţiunile sunt demne de a fi analizate. Atât în opoziţie, cât şi în guvernare, PNL are o singură obligaţie: să-şi afirme valorile şi principiile pentru care cu toţii milităm şi să dăm un sentiment clar electoratului liberal că există un partid liberal care susţine şi apără aceste valori. Acesta e drumul pe care să ne ghidăm, în rest este prea devreme să fac alte comentarii", a argumentat fostul premier.

Întrebat ce garanţiiar trebui să dea PDL-ul liberalilor, Tăriceanu a subliniat că nu s-a gândit la garanţii pentru că nu a făcut încă "vreo opţiune personală" şi aşteaptă o discuţie foarte deschisă şi lucidă cu colegii săi".

Liderii PNL s-au reunit, luni după-amiază, într-o şedinţă a Biroului Politic Central, pentru a analiza rezultatele provizorii ale alegerilor prezidenţiale, dar şi pentru a discuta variantele politice posibile pentru asigurarea unei guvernări care să scoată România din criză.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, înainte de şedinţa BPC, că exclude o alianţă cu PDL în vederea intrării la guvernare.

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că este nejustificată graba din partea liderilor liberali privind luarea deciziilor în acest moment, menţionând necesitatea unei soluţii politice care să nu se bazeze exclusiv pe "ura împotriva lui Băsescu", dar şi că PNL nu trebuie să fie "căţeluş al PSD".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici