Tăriceanu: Săptămâna asta lansăm Partidul Liberal Reformator, vin peste 20 de parlamentari PNL. După lansare începem campania de strângere de semnături

Fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la biroul de la Senat, că săptămâna aceasta va avea loc evenimentul de lansare a Partidului Liberal Reformator, menţionând că "probabil" peste 20 de parlamentari PNL se alătură acestei formaţiuni.

1126 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Săptămâna asta lansăm Partidul Liberal Reformator, vin peste 20 de parlamentari PNL. După lansare începem campania de strângere de semnături

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"În această săptămână vom avea evenimentul de lansare a partidului, este Partidul Liberal Reformator", a spus Tăriceanu, precizând că lansarea va avea loc joi sau vineri, în funcţie de programul de la Senat, în funcţie de durata sesiunii extraordinare dedicate ratificării Acordului UE - R. Moldova.

"Dacă dezbaterile vor fi mai lungi, ori îl facem joi după-amiază, spre ora cinci, sau vineri dimineaţă", a spus Tăriceanu.

Despre numărul parlamentarilor PNL care i se alătură în acest partid, Tăriceanu a spus: "Sunt colegi care şi astăzi m-au sunat să îmi spună că doresc să se alăture şi bineneţeles că i-am invitat". El a adăugat: "Probabil că sunt 20, dacă nu chiar peste".

Întrebat cine i se va mai alătura în acest partid, din parlamentarii care nu şi-au anunţat încă demisiile din PNL, Călin Popescu Tăriceanu a confirmat că este vorba despre Mihai Stănişoară, Daniel Barbu şi Sorin Ilieșiu. "Îi aştept pe fiecare să facă anunţul", a spus Tăriceanu.

El a mai menţionat că a început discuţiile privind dezvoltarea în teritoriu a formaţiunii. Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că este "la curent cu aceste decizii pe care le-au luat unii din parlamentarii PNL, şi care sunt justificate",

"Un partid cu pretenţiile PNL face un Congres la care, nu numai că se adoptă moţiuni verbale, noţiune pe care nu a mai auzit-o, dar în două zile de congres nu se dezbate nicun fel de proiect politic, care să se adreseze cetăţenilor", a spus Tăriceanu. Potrivit acestuia, "PNL continuă linia lui Crin Antonescu de a nu discuta nimic, decât atacuri la persoană, calificative la adresa unuia sau altuia, şi nimic legat de viaţa socială", iar acest lucru este "inexplicabil" şi contribuie la cota slabă în sondaje a acestui partid dar şi la gestul unor parlamentari de a pleca.

Tăriceanu: Începem campania de strângere de semnături pentru prezidenţiale după lansarea partidului

Fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la biroul de la Senat, că strângerea de semnături pentru candidatura sa la Preşedinţie va începe săptămâna aceasta, după lansarea partidului şi a precizat că noua formaţiune va fi membră ALDE.

Tăriceanu a spus că va începe campania de strângere de semnături săptămâna aceasta, după lansarea Partidului Liberal Reformator. El nu a dorit să comenteze competiţia din PNL, legată de candidatul la prezidenţiale: "Dacă aş mai fi astăzi membru PNL, chiar m-ar preocupa. Este o problemă care.. Vreau să înţelegeţi un lucru, nu vreau să cad în patima în care au căzut unii lideri ai PNL, care au început cu atacuri la persoană (...) Vreau să mă ocup de alte subiecte", a spus Tăriceanu.

Despre proiectul de guvernare al noului partid, el a spus că joi se vor anunţa câteva direcţii importante de acţiune politice.

În plus, Tăriceanu a precizat că platforma politică liberală este definitivată de o bună bucată de vreme si va fi pusă în dezbatere publică. Liberalul a precizat că viitoarea formaţiune va fi membră în ALDE, în acest sens având discuţii cu Guy Verhofstadt, liderul ALDE şi cu Graham Watson.

Despre candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale, Tăriceanu a spus că "nu e niciun fel de problemă, pentru că în România, încă o bună perioadă vom avea o scenă politică în care vom avea reprezentate mai multe curente politice, partide de la stânga şi de la dreapta spectrului politc şi nu un sistem bipolar, cum se întâmplă în America, unde există doar două partide".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici