Tăriceanu: Sunt extrem de îngrijorat faţă de alegerile pe liste în PNL, va domni teama de represalii

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că susţine ideea revenirii la un sistem de vot uninominal pentru conducerea PNL, apreciind că menţinerea sistemului de listă din Statutul partidului va duce la teama de "represalii" şi "răzbunări", precum şi autoîngrădirea unor libertăţi.

261 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Sunt extrem de îngrijorat faţă de alegerile pe liste în PNL, va domni teama de represalii

Tăriceanu: Sunt extrem de îngrijorat faţă de alegerile pe liste în PNL,va domni teama de represalii (Imagine: Ovidiu Micsik / MediafaxFoto)

"Sunt extrem de îngrijorat de o serie de discuţii şi decizii interne în PNL, prima este cea în legătură cu modificarea Statutului la viitorul Congres al PNL. Pledez cu multă ardoare pentru modificarea Statutului în sensul realizării alegerilor interne pentru conducerea PNL pe baza unui sistem de vot uninominal, şi nu pe sistem de listă, aşa cum se pare că se conturează destul de puternic una dintre idei", a afirmat Tăriceanu.

El a apreciat că, dacă se va merge pe un sistem de listă, "atunci va începe să domnească în PNL teama de represalii şi de răzbunări".

"Spun acest lucru pentru că, dacă vom merge pe un sistem de listă, atunci va începe să domnească în PNL teama de represalii şi de răzbunări şi, în loc să avem un partid în care să existe discuţii libere, ne vom trezi într-un partid care îşi autoîngrădeşte liberatatea de gândire, liberatatea de expresie, libertatea de iniţiativă", a susţinut Tăriceanu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că Delegaţia Permanentă a convocat Congresul partidului pe 22 şi 23 februarie, în Bucureşti, pentru modificarea Statutului, adoptarea noului program politic şi alegerea noii conduceri a partidului.

Antonescu a menţionat că prima zi a congresului va avea loc pe 22 februarie, în Bucureşti, de la ora 10.00, în care se va prezenta raportul de activitate a structurilor de conducere ale partidului, precum şi dezbaterea asupra unui noi proiect de statut.

De asemenea, pe 23 februarie în congresul PNL se vor adopta un nou program politic, declaraţii politice şi va fi aleasă noua conducere a partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici